Miloš i Uroš Panić Foto: Instagram

Srpski istražni organi već mesecima intenzivno tragaju za braćom Panić, Urošem i Milošem, a za to vreme oni se nesmetaju "šetaju" zemljama u regionu. Kako za njima nije raspisana međunarodna poternica zbog trgovine ljudima i podvođenja, Panići u zemljama u regionu borave bez ikakvog straha da će biti izručeni, o čemu svedoči i nedavno privođenje u Budvi u Crnoj Gori, a stiče se utisak da srpski istražni organi i nemaju čvrstu nameru da ih privedu.

Kako su Vijesti tokom vikenda izvestile, Uroš Panić je priveden u Budvi, ali je u policijskoj stanici samo kratko zadržan, nakon čega je pušten na slobodu.

Panić se sa bratom Milošem od februara ove godine, kada je sprovedena velika akcija policije i tužilaštva, nalazi u bekstvu. Naime, u akciji je uhapšeno nekoliko osoba zbog sumnje da su učestvovali u lancu organizovanja prostitucije.

Uros Panić i Vuk Stanković (uhapšen zbog podvođenja) Foto: Screenshot/Instagram/vukeeeeee

Članovi ove grupe sumnjiče se da su, pod paravanom masaža, podvodili devojke na tri lokacije u Beogradu.

Organizatori prostitucije

Panići su označeni kao organizatori lanca prostitucije, a simptomatično je da su nestali iz zemlje samo nekoliko sati pre nego što je policija sprovela akciju veliku hapšenja, čime se otvorilo pitanje ko im je dojavio da se sprema hapšenje.

Pročitajte još:

U međuvremenu, tokom istrage, na teret im je stavljeno još teže krivično delo – trgovina ljudima i za njima je raspisana poternica. Ipak, kako do međunarodne poternice još uvek nije došlo, Panići se šetaju po zemljama u regionu, a čak to i ne kriju. Pre nekoliko nedelja usnimljeni su u provodu u Hrvatskoj, a tokom proteklog vikenda jedan od njih je priveden u Budvi.

Uroš i Miloš Panić Foto: Instagram/uros__panic__

Činjenica da se Panići normalno kreću zemljama u regiona otvorila je pitanje da li uopšte nadležni organi Srbije imaju nameru da ih privedu. Pitanje koje se takođe nameće jeste zbog čega momentalno nije raspisana međunarodna poternica za Panićima onog trenutka kada su se pojavile informacije da su u Hrvatskoj, a nakon što su objavljeni snimci iz noćnog provoda na kojima su Panići.

Pročitajte još:

Kako je Nova.rs pisala, Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je da se protiv Panića raspiše međunarodna poternica, ali, po svemu sudeći, to nije učinjeno. Naš portal je u nekoliko navrata pisao Ministarstvu pravde povodom toga, međutim, odgovor do danas nije stigao.

Više od 100 prekršajnih naloga

Ovakav odnos nadležnih organa prema slučaju Panić i nije tako čudan. Mediji su u više navrata pisali o bahatom ponašanju Panića u saobraćaju, ali i prema saobraćajnim policajacima.

Foto: printscreen Instagram/mupsrbije

Neretko je i sam Panić na društvenim mrežama objavljivao snimke bahatog ponašanja.

Posle medijskih pisanja reagovala je i policija, kada je pompezno oduzela „lamborgini“ u kojem se vozio mladi Panić dok se snimao telefonom za društvene mreže i pravio nebrojene saobraćajne prekršaje, vozio bahato i vređao policiju. Povod za pompezno i medijski ispraćeno oduzimanje luksuznog „lamborginija“ koji je vozio mladi Uroš Panić bio je niz uvrede koje redovno izriče na račun saobraćajnih policajaca.

Ipak, auto mu je ubrzo vraćen, pa je opet viđen u njemu.

Samo protiv Uroša Panića u prethodnom periodu je podneto više od 100 prekršajnih naloga, zapravo, braća Panić imaju više od 130 otvorenih predmete vezanih za prekršaje koje su pravili na teritoriji cele Srbije.

Ko su Panići?

Inače, Uroš i Miloš Panić su sinovi Petra Panića Pane koji je karijeru započeo kao telohranitelj lidera radikala Vojislava Šešelja. Za Panića je javnost prvi put čula kada je posle jednog TV duela pretukao advokata Nikolu Barovića, a Šešelj je ceo slučaj objasnio time da se Barović „okliznuo na koru od banane“.

Petar Panic Pana, Foto: Privatna arhiva

Protiv Petra Panića, kako su izbrojali mediji, samo do 2018. godine podneto je 13 krivičnih prijava zbog 16 krivičnih dela.

VIDEO: Proslava poternice u provodu: Braća Panić i dalje van domašaja srpskog pravosuđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare