Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu, odredio je preksinoć zadržavanje od 48 sati samo dvojici, od čak 23 uhapšena huligana, koji su izazvali nerede i divljali na stadionu Čukaričkog, tokom meča domaćina sa Partizanom u 30. kolu Superlige, koji je zbog toga i prekinut.

Kako saznaje portal Nova.rs, osim dvojice zadržanih, svi ostali su nakon nekoliko sati izašli na slobodu, uprkos tome što je među bilo i onih sa dosijeima najekstremnijih.

I za ovaj nezepamćen presedan odgovorno je opet „najproblematičnije“ tužilaštvo, odnosno njegov prvi čovek – Nenad Stefanović.

Kako za „Novu“ otkriva dobro obavešten izvor, upravo je Stefanović bio taj koji je odlučivao o statusu uhapšenih huligana, jer je dežurni zamenik postupao upravo po njegovim naređenjima.

Foto: Starsport/Srđan Stevanović

„Od 23. uhapšenih, po nalogu tužioca u policijskom pritvoru zadržana su samo dvojica i to samo zato što su u kratkom periodu ponovili delo. Oni bi danas trebalo da budu sprovedeni na saslušanje, a sudeći po ostalima, sasvim je izvesno da ni za njih neće biti predložen pritvor. Od ukupnog broja, čak 14. su u policijskim dosijeima označeni kao najekstremniji pripadnici navijačke grupe, okupljenne oko FK Partizan“, kazao je za Nova rs dobro obavešten izvor.

On dodaje da je protiv druge dvojice podnet odmah prekršajni nalog.

Pročitajte još:

„Ostalih 19. pušteni su da se brane sa slobode, a tužilac je naložio policiji da prijavu protiv njih podnese u redovnom postupku. Iako su svi videli razmere njihovog divljanja, nasilničkog ponašanja i na kraju posledice koje trpi čak i sport, višem tužiocu i njegovom dežurnom zameniku to nije bilo dovoljno da ih sve procesuiraju po zakonu i to za dva krivična dela – nerede na sportskim priredbama i napad na služebno lice.“, kaže naš sagovornik i dodaje:

„To je nezapamćeno i nedopustivo. Pripadnici MUP su posebno ogorčeni jer se opet šalje poruka da su hilgani jači od države.

BONUS VIDEO: Mesto okršaja navijača u novobeogradskim blokovima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar