Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Novosadska policija je uhapsila M. Š. (1976) iz Novog Sada, zbog sumnje je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On se sumnjiči da je 9. marta ove godine uputio pretnje novinarki Ani Lalić Hegediš sa profila na društvenoj mreži Fejsbuk, naveo je MUP.

Policija je na osnovu naredbe Višeg suda u Novom Sadu izvršila pretres stana i drugih prostorija osumnjičenog i pronašla uređaj sa nalogom sa koga je slao preteće poruke.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsetimo, predsednica NDNV i novinarka Ana Lalić dobila je pretnje smrću posle putem društvenih mreža dan nakon što je u Dubrovniku učestvovala na tribini „Strani plaćenik, a domaći izdajnik“, gde je ocenila da je u Vojvodini na delu „dosrbljavanje i galop srpskog nacionalizma“.

Njoj su nakon tog nastupa stigle stotine poruka koje sadrže psovke i teške šovinističkih uvreda, a u delu njih su bile i direktne pretnje smrću.

***

BONUS VIDEO – Uznemirujuće pretnje Ani Lalić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare