Foto: Shutterstock, Nova.rs

Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Ljubinka B. (40), policijskog službenika službe granične policije Kladovo, koji je uhapšen zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje nad rumunskom državljankom A. N., 25. jula u noćnim satima, na graničnom prelazu Đerdap, zbog čega mu preti do tri godine zatvora.

Iako je oštećena prijavila policijskog službenika za pokušaj silovanja, istragom koju je sprovelo Više javno tužilaštvo u Negotinu, ustanovljeno je da je Ljubinko. B. počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje, što je u nadležnosti Osnovnog tužilaštva.

„Osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela i izneo je detaljnu odbranu pred tužiocem. Osumnjičeni je negirao da je učinio delo koje mu se stavlja na teret. Detaljno je objasnio šta se dogodilo u njegovoj kancelariji, a on tvrdi da je sa oštećenom A. N. samo obavio razgovor“, navodi izvor našeg portala.

Granični prelaz Foto:TANJUG / ZORAN ZESTIC

Prema ranijim saznanjima našeg portala, do stravičnog zločina došlo je krajem jula prošle godine, nakon pasoške kontrole četvoro rumunskih državljana, dva muškarca i dve devojke.

„Ljubinko B. je rekao koleginici da u njegovu kancelariju dovede jednu od devojaka A. N., koju je službenica ranije već pregledala. Čim je policajka izašla iz njegove kancelarije on je zgrabio devojku za ruke i pokušavao da je skine i siluje. Ona se branila i vikala, pa je tada odustao od svog napada i dozvolio joj da izađe iz njegove kancelarije“, naveo je izvor portala Nova.rs.

Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

Kako je tada naveo naš sagovornik, devojka je sa svojim saputnicima nastavila put Bugarske, a po dolasku u svoju zemlju ona je podnela prijavu protiv policajca.

„Ona je uputila prijavu za seksualno uznemiravanje na graničnom prelazu i to diplomatskim putem. Istragu je sprovela Služba unutrašnje kontrole u MUP-u, nakon čega je policajac uhapšen. Njemu je devojka zapamtila ime sa pločice na uniformi, a u toku istrage su pregledani i snimci sa nadzornih kamera, gde je dodatno ustanovljeno šta se dogodilo, što je rezultiralo hapšenjem“, dodao je sagovornik.

Foto: Shutterstock

U Višem javnom tužilaštvu saslušani su i oštećena devojka, ali i dva policijska službenika koji imaju status svedoka.

„Devojka je pri podnošenju projave navela da nije došlo do silovanja, ali da joj je osumnjičeni policajac uz primenu sile držao ruku iza leđa, prislanjao uz radni sto i neprimereno je dodirivao, što je ponovila i pred tužiocem na saslušanju. Ljubinko B. je obavljao funkciju zamenika vođe smene, a nakon prijave, saslušane su i njegove kolege koje su radile tu noć sa njim. Njihovi iskazi se ne poklapaju sa iskazom osumnjičenog, dok se na snimcima nadzornih kamera iz hodnika vidi kada je osumnjičeni ušao u kancelariju, kada je izašao, kada je ona ušla, a vidi se i kada se raspravljao sa jednim od mladića iz automobila sa kojima je bila oštećena, a za koga se pretpostavlja da je njen momak“, navodi izvor našeg portala.

Viši sud u Negotinu je nakon saslušanja policijskom službeniku službe granične policije Ljubinku B. odredio pritvor, a nakon sprovedene istrage, on je pušten na slobodu.

Početak suđenja očekuje se sredinom juna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar