Foto:Vesna lalić/Nova.rsč Shutterstock

Piroćanac M.J. (28) koji je 3. jula prošle godine na periferiji ovog grada pokušao da kiselinom otruje dvogodišnjeg sina a zatim i sam popio korozivno sredstvo, uskoro će se naći pred sudom jer je istraga ovog slučaja završena a Više javno tužilaštvo je protiv njega podnelo optužnicu.

„Obaveštavamo vas da je Više javno tužilaštvo u Pirotu protiv M.J. iz Pirota zbog krivičnog dela pokušaj ubistva podiglo optužnicu KT br 69/23. Optužnica je u fazi preispitivanja pred Višim sudom u Pirotu“, navedeno je u dopisu koje nam je pirotsko VJT dostavilo po zahtevu o dostupnosti informacijama od javnog značaja.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Do teške porodične tragedije koja se pukom srećom nije završila fataln, došlo je na mestu zvanom „Vašarište“, koje je dobilo ime po održavanju manifestacija ove vrste. U kasnim večernjim satima, kada je otac vozilom doveo dete na mesto nekoliko kilometara udaljeno od centra Pirot , gde im se nalazi porodična kuća, na „Vašarištu“ nije bilo nikoga, pa je M.J. lako sproveo zlokobnu nameru. Najpre je mališanu gurnuo bocu u usta ali je dete osetilo neprijatan miris i ukus zbog čega se otimalo, pa je zato i zadobilo dominantne povrede lica a zatim je i M.J. popio kiselinu zadobivši teže povrede. Obojica su nakon zbrinjavanja u Opštoj bolnici u Pirotu prebačeni na dalje lečenje u Niš gde su ocu ustanovljene korozivne povrede želuca i jednjaka koje su u trenutku nastanka bile opasne po život dok je dete bilo u stabilnom stanju. Nakon desetodnevnog lečenja mališan je otpušten iz bolnice a nekoliko dana kasnije bolnicu je napustio i njegov otac.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

O motivima pokušaja ubistva istražni organi se nisu oglašavali a kobni događaj nije želela da komentariše ni porodica M.J. Nezvanično, pominje se da se radi o poremećenim porodičnim odnosima, preciznije o nesuglasicama M.J. sa suprugom koje su izmakle kontroli. Ono što je sigurno je da razlog za tragediju nisu bile materijalne prilike jer, kako smo se uverili na licu mesta, M.J. poseduje lepu kuću što ukazuje da im para nije manjkalo.

Za krivično delo ubistvo u pokušaju iz člana 113. stav 1 u vezi člana 30 Krivičnog za koje se tereti M.J., navodi se . „ko drugoga liši života kazniće se kaznom zatvora od pet do petnaest godina“. To što je delo ostalo u pokušaju ne amnestira M.J. od dugogodišnje robije je ovaj zakonski akt navodi da će se učinilac za pokušaj kazniti kaznom propisanom za krivično delo ili blažom kaznom“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar