Foto:N1

Suđenje za smrt dvojice radnika koji su, pre pet godina, nastradali u vojnoj fabrici „Milan Blagojević“ u Lučanima nastaviće se danas u Osnovnom sudu u Ivanjici. Na pretres su pozvani da svedoče predstavnik ministarstva odbrane i sudski veštaci, a nakon toga trebalo bi da usledi završnica tog trogodišnjeg sudskog procesa.

Posle eksplozije baruta, 14. jula 2017. godine, koju optuženi i njihova odbrana negiraju i tvrde da je to bio požar, preminuli su Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55).

Pročitajte još:

Za njihovu smrt su okrivljeni rukovodioci te fabrike koji su od početka suđenja, 3. oktobra 2019. godine, negirali krivicu i pokušavali da je prebace na nastradale radnike, iako je komisija ministarstva odbrane, u svom izveštaju, navela niz propusta u sprovođenju propisanih mera i procedura zaštite na radu.

Protiv prvoptuženog Radoša Milovanovića (78), koji je preminuo krajem aprila ove godine, postupak je obustavljen i nastavljen protiv Vladimira Lončarevića, rukovodioca pogona Raketna goriva, u kome se dogodila tragedija, i Toma Stojića, rukovodioca sektora Bezbednost i zaštita na radu.

BONUS VIDEO: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar