Foto:privatna arhiva; shutterstock

Slučaj ubistva deteta (2) u Zaječaru, od strane očuha, podsetio je na niz ovakvih zločina koji su proteklih godina potresli javnost u Srbiji. Najčešći izgovori zbog kojih očevi monstrumi ubijaju svoju decu su ili to što im smeta njihov plač kada, najčešće pijani ili drogirani, hoće da spavaju, ili je u pitanju neljudska osveta njihovim majkama.

Miloš N. iz Zaječara, uhapšen je zbog sumnje da je pretukao nasmrt svoju dvogodišnju pastorku, a uhapšena je i njegova supruga, devojčicina majka. Iako je u početku ćutao u policiji, na kraju je progovorio, ali od njegove priče se ledi krv u žilama.

„Plakala je. Nerviralo me uvek kada plače. Nisam je mnogo tukao“, rekao je osumnjičeni Miloš.

Ubice deteta u Zaječaru foto/FACEBOOK
Ubice deteta u Zaječaru foto/FACEBOOK

Dete je dovedeno juče u bolnicu sa teškim povredama i uprkos naporima lekara, devojčica nije izdržala i preminula je. O svemu je obaveštena policija i inspektorima nije dugo trebalo da shvate šta se zapravo dogodilo.

Uhapšeni su Miloš N. i njegova partnerka, majka devojčice, Jelena T. (23).

Miloš je samo poslednji u nizu surovih ubica, roditelja koji ubijaju svoju decu, iz potpuno neshvatljivog razloga – nervira ih njihov plač i batinama gledaju da ih ućutkaju.

Ferdi Jašari Foto:Facebook

To je uradio i Beograđanin Ferdi Jašari, u kući u kojoj je živeo u Zemunu, u novembru 2018. godine.

Njegova žrtva je bila petomesečna beba, koja je plakala i nervirala Ferdija koji je tada bio ošamućen od pića i droge ali nije mogao da zapsi od bebinog plača.

Pročitajte još:

Zato je udarao dete pesnicama, pa je ono još više plakao, a on ga još više udarao…. Majka je teško povređenu bebu nekoliko sati kasnije odvela u KBC Zemun, ali je beba preminula. Dok je majka sa detetom bila u bolnici, Ferdi je pobegao kod majke u Železnik. Pošto se ponašao sumnjivo, majka ga je pitala šta se dogodilo i on je priznao šta je uradio.

Ferdijeva majka, Afrodita Jašari, rekla mu je da legne da se odmori, a kada je zaspao, pozvala je policiju i prijavila ga. Kasnije je novinarima jednostavno objasnila: „Ubio mi je unuku, neka ide u zatvor za to što je uradio“.

Ferdi Jašari je osuđen na 14 godina zatvora.

Foto:Facebook

Zoranu Albiću iz Negotina, takođe je smetalo plakanje devojčice Lune, stare dve i po godina. Zločin se dogodio po uobičajenom, stravičnom šablonu.

Zoran je došao pijan kući i smetao mu je dečji plač. Nervozan i agresivan od alkohola, hteo je da spava, pa je dete pretukao. On je bio očuh male Lune, a zločin je otkriven kada su Zoran i njegova supruga dete odveli kod lekara zbog povreda. Ali, maloj Luni je pomoć stigla prekasno.

Zoran Albić je unovembru 2020. godine osuđen na 40 godina zatvora.

Foto: Printscreen Facebook

U Vršcu se 24. oktobra prošle godine dogodio posebno gnusan zločin koji je potresao celu Srbiju. Žrtva je opet bilo nemoćno dete, a ubica njegov otac.

Marko R. se razveo od supruge, a tog dana je, iako je imao istoriju porodičnog nasilja, van ikakvog nadzora, doveo svoju dvogodišnju ćerkicu kod sebe u stan. Ali, umesto da uživa sa detetom, on je smislio monstruozni plan. Prvo je majci deteta, svojoj bivšoj supruzi, poslao poruku da će ubiti dete i sebe, a onda je te pretnje sproveo u delo. Dete je udavio u kofi vode, a da bi izbegao pravdu, obesio se pre dolaska policije.

Pročitajte još:

Ni danas nije jasno kako je Centar za socijalni rad dozvolio nasilniku da bude sam sa detetom.

Centar za socijalni rad nije prvi koji je doneo pogrešku odluku koja je bila kobna po jedno dete.

Pre toga sličnu odluku doneo je i Centar za socijalni rad u Rakovici u Beogradu, ispred koga se dogodio jedan od najgorih zločina u novijoj srpskoj istoriji, 13. jula 2017. godine.

Beograđanin Marko Nikolić dobio je od Centra za socijalni rad dozvolu da bude sam sa detetom, jer je i on bio razveden. On je prvo dete zadavio, a potom njegovo telo, u vreme kada je trebalo da dete vrati majci, doneo do Centra za socijalni rad u Rakovici i bacio ga pred majku.

Potom je potegao nož i izbo nesrećnu ženu, a povredio je i nekoliko radnika koji su pokušali da ga zaustave. Marko Nikolić takođe nije dočekao pravdu, izvršio je samoubistvo u ćeliji Okružnog zatvora u Beogradu.

Foto: MUP

U Beogradu se dogodila još jedna tragedija kada je otac ubio svoje dete.

Kurtiš Kurtiši je u junu 2015. godine na smsrt pretukao svog sina starog tek 15 meseci. On je bio sam sa detetom, jer mu je supruga bila odsutna.

Nekoliko puta udario je bebu rukama i nogama, a to mu nije bilo dosta već je dete udarao i raznim predmetima. I ovom čudovištu je smetao dečji plač.

Dete je tukao po telu i glavi, uzimao ga iz kreveca i treskao o pod. Osuđen je pravosnažno na 35 godina zatvora.

BONUS VIDEO: Komšije o roditeljima deteta ubijenog u Zaječaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar