Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tri brutalna zločina koja su se desila za samo mesec dana potresla su javnost u Srbiji, a dodatno je uznemirujuća činjenica da odgovorni za zlodela nisu iza rešetaka. Ubica koji je monstruozno presudio studentkinji Ivani Krivokapić, ubica dve starice na Bežanijskoj Kosi, kao i ubica vlasnika menjačnice u Novom Sadu, nalaze se na slobodi i danima uspešno izbegavaju hapšenje.

Zbog novca nasmrt pretukao vlasnika menjačnice i ostavio ga na parkingu

Najskoriji je slučaj prebijanja u Novom Sadu, kada je u utorak uveče pronađeno beživotno telo muškarca na parkingu, pored automobila. Naknadno je utvrđeno da je u pitanju vlasnik menjačnice i auto-placa u Novom Sadu Jovan J. koji je prebijen do smrti.

Zversko prebijanja je zabeleženo snimcima obližnjih kamera, a kako se vidi, muškarac je na parkingu ispred restorana u Veterniku bio u vozilu sa još jednom osobom.

Foto: Nova.rs

Kamere su zabeležile komešanje u kolima, a potom i drugog muškarca koji nastradalog izvlači na silu iz auta, udarajući ga sve vreme. Zatim ga je ostavio pored kola i napustio lice mesta. Policija je identifikovala ubicu i za njim intenzivno tragaju.

Kako su pisali mediji, pretpostavlja se da je motiv pozajmica ili novčani dug koji je prethodio zločinu. Vlasnik menjačnice je primio poziv od nepoznate osobe i hitno napustio radno mesto. Nakon toga, pronađen je mrtav.

Ubio dve starice, pa mirno išetao iz stana

Beživotna tela dve starice Jelisavete G. (76) i Gordane Đ. (78) pronađena su 21. januara u stanu na Bežanijskoj kosi, a iako sve okolnosti ukazuju na to da je reč o dvostrukom ubistvu, čekaju se rezultati obdukcije.

Tela sestara Jelisavete G. i Gordane Đ. pronađena su nakon što je njihova komšinica i prijateljica primetila da se ne javljaju već 10 dana. Kada su komšije podelile zabrinutost jer od žena nema ni traga, upravnik zgrade je pozvao policiju, a nakon što su nadležni organi obili vrata, zatekli su jezivu scenu – tela nesrećnih starica ležala su sa jastucima preko glave, a pronađena je i krv.

Foto: Sofija Bogosavljev/Nova.rs

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Nova.rs starice su nedavno prodale kuću i imale su veliku svotu novca, te se pretpostavlja da je motiv koristoljublje.

„Jedna od njih je imala kuću, tačnije vikendicu i prodale su je skoro. Sumnja se da je neko koga su poznavale to saznao i „tipovao“ ih zbog toga, imale su kod sebe dosta novca. Bile su stare i živele su same, pa je neko mislio da su laka meta“, ispričao je naš izvor.

Prema priči stanara zgrade na Bežanijskoj kosi, jedan muškarac je viđen kako ide kod starice na Božić. Pretpostavlja se da su nesrećne žene znale ubicu i da su ga pustile u stan.

Jetmir mesec dana izmiče policiji

Studentkinja Ivana Krivokapić (26) pronađena je mrtva 24. decembra u iznajmljenom stanu na Zvezdari, a nadležnim organima je trebalo dvadeset dana samo da identifikuju osumnjičenog.

Pročitajte još:

Otkriveno je da je osumnjičen njen partner Jetmir G. iz Crne Gore, za kojim se i dalje traga. Prema onome što su nadležni organi uspeli da rekonstruišu, Jetmir se sumnjiči da je nakon svađe krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Istog dana je nakon ubistva napustio Srbiju, a pretpostavlja se da je otišao u Crnu Goru. Jetmir je, kako je preciziralo Više javno tužilaštvo u Beogradu, Ivanu ubio iz ljubomore.

Za njim je raspisana međunarodna poternica, ali s obzirom na to da je imao veliku vremensku prednost u odnosu na policiju, Jetmir uspešno izbegava da mu se stave lisice na ruke.

Foto:facebook

Naknadno je utvrđeno da je napustio Crnu Goru, a njegova trenutna lokacija nije poznata.

Kako su ispričale komšije Jetmira, on se svojim rodnim krajem u Crnoj Gori slobodno šetao, danima nakon ubistva Ivane. Sumnja se da se sada krije na Kosovu, ali ne postoje zvanične informacije o tome.

Uznemirujuće je da su ubice mirno odšetale sa mesta zločina, a danima nakon ubistva uspešno uspevaju da izbegnu nadležne organe, dok se slobodno kreću ulicama grada.

Poplava nasilja u prestonici

Uznemirujuće scene nažalost su postale svakodnevnica u Srbiji, a epicentar tragedija je nesumnjivo Beograd. Za samo mesec dana građani su svedočili pucnjavama, ubadanjima, samoubistvima na ulici, kao i stravičnom slučaju kada je pronađeno telo bebe u zamrzivaču u Zemunu.

Nemanja Bojović zvani Hemija, čije ime je već godinama poznato u podzemlju, upucan je 17. januara ispred kuće u Zemunu. On je tada bio u društvu prijatelja N.K., koji je takođe ranjen. Napadač još uvek nije uhapšen.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U bašti jednog restorana na Banjici 23. januara muškarac je pucao sebi u glavu i preminuo na licu mesta. On je izvršio samoubistvo naočigled slučajnih prolaznika, a prema video snimcima sa mesta tragedije vide se uznemirujuće scene kako građani šetaju pored beživotnog tela.

Na kraju, zločin koji je potresao celu Srbiju je pronalazak tela bebe u zamrzivaču kuće u Zemunu. Zoran M. je pronašao telo i odmah pozvao policiju. Nakon nekoliko dana je utvrđeno da je njegova supruga Lidija M. još 2016. godine ubila novorođenče i stavila ga u zamrzivač.

Zemun beba pronađena u zamrzivaču Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Sumnja se da je Lidija M. lišila života svoje novorođenče nepoznatog pola na taj način što je nakon što se porodila na podu kupatila u kući na navednoj adresi, novorođenče zajedno sa posteljicom umotala u peškir, a potom stavila u više pvc kesa, i zatim u zamrzivač u kući bivšeg supruga, navelo je tužilaštvo.

BONUS VIDEO: Dvostruko ubistvo na Bežanijskoj kosi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar