Foto: Aleksa Momčilović/Facebook/Printscreen/tv pink

Nestanak vlasnika teretane u Beogradu i profesionalnog trenera Jovana Jove Kecmana (53), koji je nestao je 24. septembra 2020. godine u Malom Mokrom Lugu kada je krenuo da se nađe sa drugom, ovih dana ponovo je u žiži interesovanja. Njegov otac Mile Kecman kaže za Nova.rs da bi voleo da sazna bilo kakvu informaciju o sinu posle više od dve godine, jer je zbog celokupne situacije doživeo dva moždana udara u kratkom vremenskom periodu.

Iako se Kecmanov nestanak od početka povezivao sa nestancima drugih mladića iza čije likvidacije stoji klan Veljka Belivuka, postoji osnovana sumnja da bi nakon hapšenja grupe „vračarci“ moglo da se dođe i do određenih informacija o nestanku Jova Kecmana.

„Čuo sam za hapšenje te grupe, ali ne sećam se da je iko od tih mladića dolazio kod mog sina u teretanu. Nijedno ime mi nije poznato. Doživeo sam dva moždana udara u poslednjih godinu dana i jedva sam živ. Izuzetno mi je teško, dve godine ništa ne znam o sinu. Policija mi je poslednji put bila na vratima pre više od godinu dana i od tada nema nikoga. Da nema novina, ništa saznao ne bih“, potreseno navodi Kecman.

Iako teško bolestan, želja mu je da nađe sina, kako kaže, živog ili mrtvog.

„Ako je mrtav, nadam se da ću makar moći da ga sahranim kako dolikuje, pa da umrem u miru. Nadam se da on nije jedan od mrtvih ljudi čije kosti plivaju Dunavom. Želim samo da prestane ova agonija, dođe mi da kupim kanap i da se obesim o kuku, umreću koliko se nerviram“, suznih očiju navodi neutešni otac.

Mile Kecman Foto: Printscreen/Tv Pink

O danu kada je nestao Jovo, Mile Kecman kaže da se ništa nije naslućivalo.

„Sećam se tog dana, sedeo sam pred kućom i igrao šah sa komšijom. Na dan nestanka je došao i rekao da ide da se nađe sa nekim drugom. Rekao mi je da želi da dovede navijače Partizana da treniraju kod njega jer mu je posao nakon razvoda malo opao“, priča Mile.

Kaže, Jovu je kolima odvezao jedan mladić koji se sa njegovim sinom družio oko godinu dana.

„Koliko znam, nisu bili neki drugari, ali je taj momak dolazio posle kod mene. Kleo se da je Jovu samo odvezao do Kaluđerice, gde mu je i rekao, a da je potom otišao“, navodi otac pa dodaje:

Foto: Facebook

„Veliku sam grešku napravio kada je nestao, a to je što sam verovao nekim ljudima i nestanak prijavio tek posle dve nedelje. Bili su to neki momci koje nešto i nisam poznavao, ne sećam ih se, ali sumnjam da možda i oni imaju veze sa nestankom“, navodi Kecman.

Ono što Mile jedino zna jeste da se njegov sin nikada nije petljao sa narkoticima.

„Nije podnosio drogu i alkohol. To tvrdim, ali, isto tako, oduvek je bio na ivici kriminala. Kada to kažem, mislim da je uvek hteo da na što brži, a što lakši način zaradi novac. Ležao je u zatvoru, ali zbog toga što je prebio nekoga. To mu je bio porok u mladosti, voleo je da se bije“, navodi naš sagovornik.

Takođe, otac nestalog trenera navodi da je njegov sin imao još jedan porok.

„Žene. Mislio sam da će mu žene doći glave. Ne znam sa kojim ženama je bio i emotivno, sa kojim ne, ali znam da je trenirao Dušicu Grabović, Eminu Jahović, Dejanu Živković, Jelenu Krunić… Ima ih još, ne bih navodio dalje, a mnogih se i ne sećam“, ističe njegov otac.

Naš sagovornik kaže da je grešio u odgoju sina.

„Šta je poželeo, supruga i ja smo mu omogućili, živeo je, što se kaže, kao lord. To je najveća greška u životu koju smo napravili. Dva dana pre nego što je nestao, tražio mi je novac. Otišao sam do banke, podigao kredit od pet hiljada evra, pa sam se uzajmio kod svih prijatelja. Na ruke sam mu dao 17.000 evra pre nego što je otišao i više se nikada nije vratio – dodaje Mile za naš portal.

Mile Kecman je zbog tih dugova dugo živeo na račun dobrih komšija, ali kaže, konačno je isplatio dugove.

„Dve godine sam vraćao dug, razumeli su me ljudi. Legne penzija, platim sve i ostanem sa 800 dinara. Sada mi je ostao još kredit u banci, ali makr drugima nisam dužan. Komšije su mi kupovale hranu. Prezahvalan sam im jer ne znam kako bih drugačije preživeo“, navodi naš sagovornik.

Pročitajte još:

Jovo Kecman je, prema rečima njegovog oca, bio uzoran otac.

„Ima tri ćerke, najstarija je završila fakultet, radi. Srednja studira, a ova mala, preslikana on, ima pet godina. Teško mi je, samo plačem i ležim. Smršao sam preko 20 kilograma. Moja majka Ružica (103) preminula je u novembru, samo mesec dana nakon nestanka njenog Jove, od tuge za unukom, nije to mogla da podnese. Ona je žena bila veoma vitalna i sposobna, sve je mogla da radi. Nije bila bolesna, jednostavno ju je Jovin nestanak dokrajčio“, zaključuje neutešni Mile Kecman.

BONUS VIDEO: SBPOK – Hapšenje organizovane kriminalne grupe