Foto: Vesna Lalić

Pripremno ročište u postupku protiv Stojanka Stojanović zvane baka Coka, koja se tereti za ubistvo građevinskog investitora Zorana Trifunovića, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu, jer se optužena starica nije pojavila zbog bolesti. Između ostalog, starica ima i koronu.

Njen advokat Marko Pušica kratko je izjavio za portal Nova.rs da je starica u teškom stanju i da je hospitalizovana u bolnici.

Pročitajte još..

„Pripremno ročište je odloženo jer nisu ispunjene sve procesne pretpostavke da bi se ono održalo. Stojanovićeva nije uredno obaveštena o ročištu, ona je zdravstveno loše i hospitalizovana je duži vremenski period. Naknadno će biti saopšten termin novog pripremnog ročišta, odnosno kada budu ispunjene sve pretpostavke da se ono održi“, kaže Pušica za Nova.rs.

Inače, ovo je drugi put da se odlaže pripremno ročište u slučaju protiv Stojanovićeve. Prevashodno je trebalo da bude održano u februara ove godine, ali je ono odloženo jer starica ponovo nije bila u mogućnosti da dođe zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Tada je sud doneo odluku i da se uradi veštačenje njenog zdravstvenog stanja kako bi se utvrdilo da li je ona sposobna da prati suđenje.

ubijeni investitor Zoran Trifunović Foto: Vesna Lalić

Starica je optužena za teško ubistvo, a slučaj hladnokrvne likvidacije investitora Zorana Trifunovića, koju su čak snimile i nadzorne kamere, šokirao je srpsku javnost. Tog 2. septembra 2018. nasred ulice u Vučićevom prolazu na Zvezdari Stojanovićeva je sa nekoliko hitaca ubila investitora Zorana Trifunovića.

Foto: Printscreen/Zoran Trifunović

Ubrzo je osvanuo i snimak zločina, na kome se vidi kako baka Coka hladnokrvno prilazi Trifunoviću na ulici, iz torbe vadi pištolj i puca u njega. Žrtva potom pada na tlo, nakon čega starica obilazi investitora, a potom još jednom puca u njega.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram