Ubijeni investitor Zoran Trifunović, Foto: Printscreen

Stojanka Stojanović (72), poznatija kao baka Coka, koja je optužena za ubistvo građevinskog investitora Zorana Trifunovića (58) septembra 2018., nije se pojavila jutros na pripremnom ročištu u Višem sudu u Beogradu zbog zdravstvenih razloga. Sud je doneo naredbu da se obavi veštačenje njenog stanja.

Pošto je Stojanka Stojanović, koja se tereti za teško ubistvo, preko svog sina poslala podnesak sudu u kojem navodi da iz zdravstvenih razloga ne može da prisustvuje pripremnom ročištu, na kome je trebalo da se izjasni o krivici, sud je doneo naredbu da se obavi veštačenje.
Advokat Slobodan Ružić, inače zastupnik porodice ubijenog investitora, rekao je nakon suđenja da je Stojanovićeva otkazala punomoćje svojim braniocima i to neposredno pred pripremno ročište.
– Pretpostavljam da se radi o konstrukciji, odnosno da je cilj bio da se odloži ročište. Najveći apsurd je i to što je optužena predsedniku Višeg suda poslala podnesak u kojem traži suđenje u zakonskom roku – rekao je Ružić.
Podsetimo, Slobodanka Stojanović tereti se da je 2. septembra 2018. nasred ulice u Vučićevom prolazu na Zvezdari, sa nekoliko hitaca, ubila investitora Zorana Trifunovića. Stojanovićeva je ubrzo uhapšena, a ceo zločin snimile su nadzorne kamere sa obližnjeg objekata. Na pomenutom snimku vidi se kako optužena hladnokrvno prilazi Trifunoviću na ulici, iz torbe vadi pištolj i puca u njega. Žrtva potom pada na tlo, nakon čega optužena još jednom puca u njega. Pretpostavlja se da je motiv ubistva dugogodišnji sudski spor između penzionerke i investitora, i to oko placa na kojem starica živi.
Poduži dosije
Inače, ubijeni investitor je od ranije poznat policiji i pravosudnim organima. Naime, Trifunović je bio hapšen, a protiv njega se vodilo i nekoliko krivičnih postupaka.