Foto:Nova.rs; privatna arhiva

Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25) likvidirani su iz dva oružja, na šta ukazuju prostrelne rane na njihovim telima. Zasad je pronađena samo jedna čaura, a ne isključuje se mogućnost da je bilo dvoje ili više ubica.

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala, Goran je usmrćen sa jednim hicem, dok su njegova supruga i ćerka sa dva. Međutim, ono što je zanimljivo jeste da je na mestu gde je spaljeno oružje pronađena samo jedna čaura, što bi moglo da govori u prilog tome da su ubice nakon izvršenog zločina pokupile čaure.

Istražitelji, prema nezvaničnim saznanjima sumnjaju i dalje da je glavni motiv likvidacije novac, ali se ne isključuje da je motiv i preljuba ili osveta. Ono što zbunjuje jeste činjenica da je Goran usmrćen sa jednim metkom, dok su članovi njegove porodice ubijeni sa dva.

Kako je Nova.rs već pisala, smrtonosni hici bili su oni koji su žrtvama ispaljeni u glavu.

„Način izvršenja dela govori o brutalnosti izvršioca. Goran je bio slabašnog zdravlja, mogao je lako da ga savlada i opljačka. O njegovoj supruzi i ćerki se ne može ni govoriti kao osobama koje bi bile u stanju da pruže otpor naoružanom napadaču. To što im je pucao u glavu ukazuje, da nije želeo da ostavi ni najmanju mogućnost da prežive napad. Nažalost to ukazuje da je ubica verovatno neko iz njihovog okruženja, odnosno da su ga Đokići poznavali pa mu je namera bila da ih spreči da ga identifikuju“, naveo je naš sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

Mada se još precizno ne zna gde je porodica ubijena, ima osnova za sumnju da su lišeni života u vozilu.

Zapaljena Astra porodice Đokić
Foto: Printscreen Nova.rs/video

„Čaura koja je pronađena pored spaljenog automobila, ukazuje na verovatnoću da je ispala izvršiocu kada ih je skupljao dok je uklanjao tragove zločina. Spaljivanje automobila je takođe izvršeno u nameri da se uklone tragovi ubistva. Takođe, verovatnije je da ih je odmah ubio, nego da ih je žive vozio nekoliko kilometara do mesta likvidacije, jer je rizikovao da mu pruže otpor, da neko iskoči iz vozila, ili da na neki drugi način bude ometen u krvavoj nameri“ objasnio je naš izvor.

I pored intenzivne policijske potrage tokom koje je saslušan veći broj lica iz Aleksinca i okoline, za sada niko nije osumnjičen za zločin.

Aleksinac, potraga za nestalom porodicom, policija, nestala porodica
Foto: Nova.rs

S obzirom na to da su tela Đokića spaljena, a zatim bačena u jamu u zabitom delu sela Moravac, te da su kola sakrivena u šumi, desetak kilometara dalje na nepristupačnom mestu, jasno je da je ubica neko ko dobro poznaje taj kraj.

Međutim, skoro je sasvim sigurno da je imao pomagače, jer je zločin dobro isplaniran. Goran je izvesno vreme praćen, napadač je bio upoznat sa njegovom navikom da vikendom obilazi majku, a znao je ono što i čitav Aleksinac, da sa sobom uvek nosi veliku sumu novca.

BONUS VIDEO: Komšinica majke ubijenog Gorana Đokića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)