Reporteri Nova.rs obišli su danas lokaciju u ataru sela Markovac, gde su pronađena spaljena tela porodice Đokić iz Aleksinca. Policija je danas na tom mestu pronašla jednu čauru, a sumnje policije da je porodica ubijena iz vatrenog oružja, pa tek onda spaljena, potvrdila je obdukcija koja je završena danas.

Niška policija intenzivno traga za ubicama Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije ali za sada nema informacija da je bilo ko osumnjičen. Rasvetljavanju zločina mogao bi da pomogne trag pronađen na mestu gde je vozilo spaljeno. Radi se o čauri iz pištolja, koja bi mogla da organe gonjenja dovede do ubice.

Pročitajte još:

Ako se ispostavi da je čaura od metka kojima su usmrćeni Đokići, biće obavljena balistička analiza, s obzirom da su urezi na njoj jedinstveni, kao otisak prsta. Ukoliko bude pronađeno oružje za koje se sumnja da je upotrebljeno za zločin, vršiće se probno pucanje, pa će se čaure uporediti. Samo prisustvo čaure na mestu gde je vozilo nađeno, ukazuje na mogućnost da je ubici ispala kada ih je skupljao, ako su Đokići usmrćeni u svom automobilu. Međutim, moguće je da je metak eksplodirao kada je vozilo zapaljeno, odnosno da se radi o municiji koju je Goran imao kod sebe. Ovo iz razloga što je u njegovom stanu pronađena kutija za pištolj, ali ne i oružje, pa se pretpostavlja da ga je nosio sa sobom – navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Tokom dana u Zavodu za sudsku medicinu obavljena je obdukcija tela svirepo ubijene porodice. Ustanovljeno je da su usmrćeni vatrenim oružjem, ali preciznije informacije u interesu istrage se ne saopštavaju. Ukoliko su zadobili ustrelne rane, odnosno ako su u njihovim telima pronađeni meci, i oni će biti dostavljeni organima gonjenja na dalju analizu.

Aleksinac i Moravac i danas je preplavila policija koja ispituje sve one koji bi mogli imati bilo kakva saznanja koja bi koristila istrazi. Mesto na kojem su ubijeni ograđeno je policijskom trakom, i mada je uviđaj obavljen još u subotu, ponovo se pretražuje kako bi se ustanovilo da li je to mesto zločina ili su Đokići usmrćeni u automobilu.

Niko od srodnika ali ni komšija pokojne porodice nema snage da prokomentariše zločin. Aleksinčani su šokirani ubistvom troje ljudi a naročito dvadesetpetogodišnje devojke, ali su i prestravljeni saznanjem da takvi monstrumi borave u ovom kraju. Poslednju poštu stradalim sugrađanima odali su sa tri ruže koje su ostavili na vratima njihove menjačnice.

Na mestu gde je pronađen asutomobil porodice, a potom i njihova tela zatrpana u u grmlju i rastinju, danas je bilča viljdiva policijska traga.

Foto:Nova.rs
Foto:Nova.rs
Foto:Nova.rs

 

Bonus video 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar