Porodica Đokić Foto:privatna arhiva/Nova.rs

Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija likvidirani su sa više metaka, od kojih je smrtonosan bio onaj koji je svakoj od žrtava ispaljen u glavu, saznaje Nova.rs.

„Način izvršenja dela govori o brutalnosti izvršioca. Goran je bio slabašnog zdravlja, mogao je lako da ga savlada i opljačka. O njegovoj supruzi i devojci se ne može ni govoriti kao osobama koje bi bile u stanju da pruže otpor naoružanom napadaču. To što im je pucao u glavu ukazuje, da nije želeo da ostavi ni najmanju mogućnost da prežive napad. Nažalost to ukazuje da je ubica verovatno neko iz njihovog okruženju, odnosno da su ga Đokići poznavali pa mu je namera bila da ih spreči da ga identifikuju“ navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Mada se još precizno ne zna gde je porodica ubijena, ima osnova za sumnju da su lišeni života u vozilu.

„Čaura koja je pronađena pored spaljenog automobila, ukazuje na verovatnoću da je ispala izvršiocu kada ih je skupljao dok je uklanjao tragove zločina. Spaljivanje automobila je takođe izvršeno u nameri da se uklone tragovi ubistva. Takođe, verovatnije je da ih je odmah ubio, nego da ih je žive vozio nekoliko kilometara do mesta likvidacije, jer je rizikovao da mu pruže otpor, da neko iskoči iz vozila, ili da na neki drugi način bude ometen u krvavoj nameri“ objašnjava naš izvor.

Foto:Nova.rs

I pored intenzivne policijske potrage tokom koje je saslušan veći broj lica iz Aleksinca i okoline, za sada niko nije osumnjičen za ovaj zločin kakav se u Srbiji ne pamti.

S obzirom na to da su tela Đokića spaljena, a zatim bačena u jamu u zabitom delu sela Moravac, te da su kola sakrivena u šumi, desetak kilometara dalje na nepristupačnom mestu, jasno je da je ubica neko ko dobro poznaje taj kraj.

Foto:Nova.rs

Međutim, skoro je sasvim sigurno da je imao pomagače, jer je zločin dobro isplaniran. Goran je izvesno vreme praćen, napadač je bio upoznat sa njegovom navikom da vikendom obilazi majku, a znao je ono što i čitav Aleksinac, da sa sobom uvek nosi veliku sumu novca.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva porodice Đokić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare