Četiri stana u beogradskom naselju Karaburma nestala su juče u požaru za 20 minuta. Još uvek se ne zna šta je izazvalo vatru, a ono što je izvesno je da su četiri porodice ostale bez svojih domova i svega što su imali.

U petak na subotu gorelo je 200 kvadratnih metara i četiri porodice su ostale bez krova nad glavom. 25 vatrogasaca je gasilo jaku vatru, a sva sreća požar je prošao bez povređenih.

Reporterka TV Nova S je razgovarala sa vlasnikom jednog od stanova koji su stradali u požaru, sa voditeljom Živojinom Krstićem.

„Te noći sam ja izašao u grad i posle 12 sam vdieo desetak propuštenih poziva i shvatio da nešto nije u redu. Video sam da gori krov, čitava zgrada… Za sat i po vremena nestalo je sve. Komšije su sve potresene, nisu imali struju ni vodu, čekamo da se sve sredi“, objašnjava Krstić.

Foto: Nova S

Živojin je smogao snage da ispriča svoju priču, ali pored svoje muke, on je izrazio zabrinutost za ostale komšije, a najviše za one koji su ostali u zgradi.

„Čujem da ima penzionera koji nemaju gde da odu, udruživali smo se da im pomognemo.. Nas četvoro smo ostali bez svega, ali ostali imaju štetu takođe, kao i strah koliko je sve ovo bezbedno… Garderoba, fotografije, uspomene, sve je izgorelo.. Rečeno nam je da Opština Palilula ne može da nam pomogne, tako da apelujemo na grad i Skupštinu grada Beograda, još uvek čekamo da se oni obrate. Nama ne treba puno, barem krov neko da sredi. Mi smo sve izgubili, ali bar za one ljude koji žive na nižim spratovima“, istakao je Krstić.

Foto: Nova S

Prema njegovim rečima, sada je najvažnije da odreaguju gradske vlasti i pomognu oštećenima, jer u suprotnom će štetu imati i komšije čiji stanovi nisu izgoreli.

„Komšinica jedna je kod druge komšinice, bez struje su… Svako od nas se snašao, ali u zgradi ima starijih penzionera koji ne mogu da izađu iz stana“, ističe Krstić i još jednom apeluje na grad da odreaguje.

BONUS VIDEO: Ugašen požar na Karaburmi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare