Foto: Vesna Lalić/Nemanja Jovanović/Nova.rs, Printscreen/Facebook

Suđenje Damiru Ibrahimoviću (21) za ubistvo prijatelja Ivana Trifunovića (22) nakon dočeka Srpske nove godine 14. januara 2021. godine u novobeogradskom naselju Doktor Ivan Ribar, bliži se kraju, a tokom jučerašnjeg pretresa bilo je iznošenje završnih reči. Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je da Ibrahimovića sud osudi na maksimalnu kaznu od 15. godina zatvora.

Viši javni tužilac je naveo da na strani okrivljenog Damira Ibrahimovića, inače rođaka Veljka Belivuka, ne postoje olakšavajaće okolnosti, s obzirom da nije priznao krivično delo i nije se pokajao.

„Nije pokazao ni minimum kajanja ni dostojanstva za ubistvo najboljeg prijatelja“, rekao je tužilac.

Ivan Trifunović Foto: Printscreen/Facebook

Advokat Slavka Babić, punomoćnik porodice ubijenog mladića, istakla je da je odbrana okrivljenog u najmanju ruku sramna.

„Smatram da je tužilastvo trebalo da stavi na teret okrivljenom krivično delo teško ubistvo, jer je očigledno da je okrivljeni na svirep i podmukao način lišio života svog najboljeg prijatelja sa kojim se družio još iz vrtića. Zloupotrebio je naivnost oštećenog, koji mu je te noći prilazio raširenih ruku kao svom dotadašnjm drugu, a okrivljeni je to iskoristio i zabo mu nož u srce. Porodica je očekivala da će se okrivljeni pokajati i razrešiti motiv ubistva, ali kako je izostala, kakva god presuda da bude, ona nije i ne može da bude satisfakcija za gubitak sina i brata“, navela je advokat porodice Trifunović.

Pročitajte još:

Branilac Ibrahimovića, advokat Miloš Malidžan, zatražio je u završnoj reči oslobađajuću presudu za svog klijenta. Naveo je da okrivljeni nije imao nikakav motiv da ubije svog najboljeg druga, kao i da je video osobu koja se nalazila pored Trifunovića u momentu kada im je on prilazio. Malidžan je istakao da je predmet za koji tužilaštvo tvrdi da je, na osnovu snimka sa sigurnosnih kamera, nož u rukama okrivljenog zapravo ključ ili olovka.

Takođe, advokat Malidžan je na kraju rekao da tužilaštvo nije dostavilo nijedan dokaz da je Ibrahimović učinio ovo teško krivično delo.

Izricanje presude rođaku Veljka Belivuka za ubistvo najboljeg prijatelja zakazano je za 3. april u 13 sati.

BONUS VIDEO: Kamere snimile osumnjičene za ubistvo Nikšićanin

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar