Goran Džonić, porodica Đokić, Djokić, tužilaštvo, sud, policija
Foto: Miljana Isailović/Privatna arhiva/Nova.rs

Suđenje penzionisanom vatrogascu Goranu Džoniću iz Moravca okrivljenom za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca biće nastavljeno danas saslušanjem forenzičara, neuropsihijatra i svedoka Gorana Arizanovića.

Arizanović je majstor od koga je okrivljeni zahtevao alat da bi navodno narezao deo na auspuhu mopeda. Advokat Zoran Vitković koga je angažovala rodbina ubijene Gordane kazao je na prethodnom ročištu da je potpuno sam siguran da će se utvrditi da Džonić od Arizanovića nije pozajmio alat zbog motora već zbog cevi pištolja, da bi napravio navoj na koji bi mogao da se priključi prigušivač.

Džonić je u dosadašnjem toku suđenja negirao krivicu i odbacio optužnicu koja ga tereti za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (26). Prema optužnici, Džonić se tereti da je do tančina isplanirao zločin koji je i počinio u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine u ataru sela Moravac kod Aleksinca.

„Nisam kriv, samo šta odgovara njima, to su napisali“, rekao je Džonić kada je čuo optužnicu i rekao da je noć kada su Đokići ubijeni proveo u garaži popravljajući mašine.

Goran Đokić,vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija, nestali su 26. septembra 2021. godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac dok je njihov „folksvagen pasat“, koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od Tešice.

Više javno tužilaštvo tereti Džonića za teško ubistvo, ali i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući pronađen novac za koji se veruju da su ukradeni iz automobila Gorana Đokića.Jedan deo nađen je u dvorištu kuće njegovog sina, drugi u usisivaču, a deo koji nedostaje, osumnjičeni za trostruku likvidaciju navodno je iskoristio da vratio dug od 8.000 evra.

Bonus video: Kamere snimile osumnjičene za ubistvo Nikšićanin

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar