Foto:Nova S

Načenik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić izjavio je na današnjoj konferenciji Ministarstva unutrašnjih poslova da su bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović saslušani u Sektoru unutrašnje kontrole policije i da je predmet poslat tužilaštvu.

Njih dvoje su pozvani na razgovor u policiju zbog serije međusobnih optužbi da su sarađivali sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i sa ozloglašenim kavačkim klanom.

„Oni su saslušani u SUK i predmet je poslat u Tužilaštvo za organizovani kriminal. Moraćete njih da pitate šta se dešava“, izjavio je Cmolić i dodao da će policija preduzeti sve potrebne radnje po nalogu tužilaštva.

Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović bili su najbliži saradnici u MUP Srbije, a delovanje bivše državne sekretarke često je izlazilo izvan svake komandne strukture. Odnosi su bili skladni sve do Hrkalovićkine smene, a kada je pohapšena ekipa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, usledio je i međusobni obračun.

Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Iako je u početku ličilo na televizijsku sapunicu, zavšilo se ozbiljnim optužbama, zbog kojih su i inspektori Sektora unutrašnje kontrole morali da pozovu oboje na razgovor.

Nekadašnja državna sekretarka je u intervjuu na jednom portalu za Stefanovića izjavila da je prisluškivao predsednika države Aleksandra Vučića.

Osim za špijuniranje telefonskih razgovora predsednika Republike, Dijana Hrkalović je u dvočasovnoj „ispovesti“ koja je na momente prelazila u ličnu,  optužila Stefanovića i da je „namestio“ aferu „Jovanjica“ kako bi naštetio Vučiću, kao i da je imao vezu sa klanom Veljka Belivuka.

Dijana Hrkalović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Nebojša Stefanović, tada ministar odbrane, odgovorio je video-snimkom. Ni on nije štedeo svoju bivšu saradnicu, već ju je optužio da je imala bliske kontakte sa pojedinim članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka, ali i drugim osobama iz kriminogene sredine, ali i sa pojedincima iz kavačkog klana.

Pročitajte još:

I jedno i drugo su na kraju svojih medijskih obraćanja naglasili svoju lojalnost Srpskoj naprednoj stranci i njenom lideru Aleksandru Vučiću.

Oboje su saslušani u junu prošle godine u SUK, ali posledica za njih, do sada, nije bilo iako su optužbe bile vrlo ozbiljne.

BONUS VIDEO: Nebojša Stefanović o Dijani Hrkalović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar