Predrag Koluvija ispred Specijalnog suda Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Suđenje u postupku Jovanjica 1 nastavljeno je pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu. U ovom postupku sudi se prvooptuženom Predragu Koluviji, koji je vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica", na kom je pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi.

Glavni pretres u postupku Jovanjica 1 počeo je saslušanjem dva svedoka, Matije Petkovića kontrolora u firmi Organic Control System koja izdaje sertifiate za organske proizvode, kao i Brankice Šušnjar radnice na rasadima na poljoprivrednom gazdinstvu Jovanjica, piše N1.

Svi okrivljeni u ovom postupku danas su bili na ročištu, osim Sergeja Mrđe koji se nalazi u bekstvu.

Nakon saslušanja svedoka advokat Predraga Koluvije Svetislav Bojić tražio je da se hitno kao svedok pozove Tomislav Radovanović, načelnik službe za specijalne istražne metode, kako bi dao iskaz o manipulisanju Koluvijinim telefonom koji je bio oduzet radi sudskog veštačenja.

S obzirom na to da je Radovanović o tome govorio u svojim medijskim nastupima, zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun se ovakvom predlogu usprotivio, jer smatra da je već kompromitovan svaki iskaz koji bi mogao da da.

Predrag Koluvija ispred Specijalnog suda Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Odbrana Koluvije se sa ovakvim stavom tužioca nije složila. Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović koja zastupa Koluviju, smatra da Radovanović mora biti saslušan.

„Možda je to bio njegov način da da doprinos istini u ovom postupku i pošto smatramo da ima određena saznanja koja mogu imati kvalitet iskaza svedoka, mi smo ga pozvali. Nek se ovde zakune i po zakonu neka kaže pred svima nama šta ima“

Naredno ročište zakazano je za 22. decembar.

Bonus video: Šta je ostalo od slučaja Jovanjica


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare