Foto: Privatna arhiva, Shutterstock, Googlemaps

Milan (47) i Milisav (49) Maksimović iz Lipničkog Šora kod Loznice, koji su preminuli u razmaku od sat vremena, sahranjeni su danas u 12 časova u rodnom mestu. Oko hiljadu ljudi okupili su se da im odaju poslednju počast. Kako za Nova.rs svedoči njihov brat, Savo Marković, svi su zanemeli od šoka i boli, a prizor je bio tužan, pogotovu kada je majka bacila grumen zemlje na sanduke svojih sinova.

Marković na početku razgovora za naš portal navodi da su se svi držali dostojanstveno jer su Milan i Milisav to zaslužili.

„Milana su utorak dovezli iz Slovenije, a u sredu su ih dovezli iz kapele u kuću, odakle su ispraćeni na večni počinak. Milanka je bdila nad sinovima celu noć. Danas je najpotresniji trenutak bio kada su ih spuštali, a ona je zaječala od bola. Njene reči, njena bol za sinovima, parali su nebom“, kroz suze kaže naš sagovornik.

Milan Maksimović Foto: Privatna arhiva

Kako ističe, ništa manje stresno nije bilo ni kada su se žene opraštale od muževa, i deca od očeva.

„Šta će jadni, nisu ni svesni šta ih je snašlo. Vreme će proći dok se osveste, ali sa druge strane, svi oni imaju jedni druge. Šta će jadna Milanka, ostala je bez najvećeg blaga u sekundi, ostala je bez ičega. Vapila je da je spuste sa sinovima“, kaže Savo.

Milisav Maksimović Foto: Privatna arhiva

Na ispraćaju su govor održali Milanovi saigrači iz fudbalog tima gluvonemih, sa kojima je igrao svoj poslednji meč u Sloveniji.

„Nije ni njima bilo lako kada su ga videli da je pao i kada mu je krenula krv. Svima koji su ih poznavali je podjednako teško jer smo svesni da je ljubav između Milana i Milisava bila toliko jaka da jednostavno nisu mogli da izdrže jedan bez drugoga“, kaže on.

Pročitajte još:

Stariji meštani Lipničkog Šora se sećaju da su Milan i Milisav ostali bez oca kada su imali 21 i 23 godine i ne mire se što je ista sudbina stigla njihovu decu. Iza Milisava je ostalo troje dece od kojih najstarije ide u osmi razred, a najmlađe je napunilo tek četiri godine, dok je Milanov sin šesti razred, a ćerka student.

Podsetimo, nezapamćena tragedija dogodila se u nedelju u porodici Maksimović u Lipničkom Šoru kod Loznice, nakon što su rođena braća u razmaku od sat vremena preminuli jedan za drugim. Mlađi Milan (47) iznenada je izdahnuo u Sloveniji, gde je otputovao na turnir u fudbalu gluvonemih osoba, a sat vremena nakon što je porodica primila tužnu vest, stariji brat Milisav (49) preminuo je u dvorištu porodične kuće.

BONUS VIDEO: Sahrana decaka koji je stradao od opekotina