Braća Milan Maksimović i Milisav Maksimović Foto: Privatna arhiva

Nezapamćena tragedija dogodila se juče u porodici Maksimović u Lipničkom Šoru kod Loznice, nakon što su rođena braća u razmaku od sat vremena preminuli jedan za drugim. Mlađi Milan (47) iznenada je izdahnuo u Sloveniji, gde je otputovao na turnir u fudbalu gluvonemih osoba, a sat vremena nakon što je porodica primila tužnu vest, stariji brat Milisav (49) preminuo je u dvorištu porodične kuće.

Kako za portal Nova.rs govori njihov brat, Savo Marković (68), obdukcija Milana Maksimovića biće obavljena danas u Sloveniji, nakon čega bi trebalo da transportuju njegovo telo u Srbiju.

„Zajedno sa njim biće sahranjen i njegov stariji brat Milisav, čije je telo sada u kapeli. Čekamo da dovedemo Milana pa da ih zajedno sahranimo u četvrtak, najverovatnije. Obojica su preminuli od istog problema, izdalo ih je srce“, tužno navodi naš sagovornik.

Milan Maksimović Foto: Privatna arhiva

Milan je bio član reprezentacije gluvonemih osoba i nekadašnji igrač lokalnog FK “Sloga”.

„On je poznati jugoslovenski fudbaler, znaju ga svi. Igrao je i za reprezentaciju Srbije gluvonemih osoba. Kako su nam javili, samo je pao na terenu, krenula mu je krv iz nosa i ušiju. Odvezli su ga u bolnicu i posle pola sata je preminuo“, navodi naš sagovornik.

Sa druge strane, Milanova smrt, kako je utvrdio mrtvozornik na licu mesta, dovela je do smrti njegovog starijeg brata Milisava.

Milisav Maksimović Foto: Privatna arhiva

„Milisav je tešio majku Milanku, da bi u jednom trenutku izašao iz kuće u dvorište. Šetao je, ali smo shvatili da ga dugo nema. Njegovo telo su pronašli iza kuće i pozvali Hitnu pomoć, ali Milisav je već bio mrtav“, navodi Savo.

Naš sagovornik kaže da su braća Maksimović bila za primer, kao i da su se oduvek držali zajedno jer im je otac rano preminuo, 2001. godine.

„Majka im je u šoku, tragedija je nezapamćena, zajedno su se kroz ceo život borili i nisu se razdvajali. Iza njih su ostale i supruge i petoro dece, troje Milisava i dvoje Milanovih“.

Pročitajte još:

Naš sagovornik navodi i da ovo nije prva tragedija koja je zatekla Maksimoviće.

„Njihov deda i pradeda su poginuli na isti dan kada su Milan i Milisav izdahnuli, 29. januara 1955., kada je na njih naleteo voz. Tada su bile dve sahrane u njihovoj kući, i evo, tragedija se ponovila. U isti dan su sahranjeni isto kao što će i njih dvojica sada“, kroz suze je rekao naš sagovornik.

BONUS VIDEO: Okretnica autobusa na Karaburmi na kojoj je žena tragično izgubila život

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare