Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

U eksploziji koja se juče dogodila u porodičnoj kući u Zrenjaninu, stradala je Eva M., dok je njen suprug Mihalj M. teško povređen. Dok raščišćanje ruševina još uvek traje, Zrenjaninci se okupljaju i s nevericom gledaju šta se dogodilo.

Meštani naselja Mužlje uznemireni su nakon eksplozije koja se juče dogodila. O porodici, čija je kuća porušena nakon eksplozije, svi imaju samo reči hvale.

Po rečima jednog od njih, Petera Dera, povređeni Mihalj je vešt majstor koji je sam, s ljubavlju, podizao kuću.

Pročitajte još:

„On je ranije radio u građevinskom kombinatu, ali kada je otišao odatle, bio je aktivan i bavio se raznim poslovima. Jedno vreme je držao prodavnicu brze hrane i prodavao je hamburgere. Vešt je majstor i sam je pravio svoju kuću, a ovde se doselio pre desetak godina, kada je prodao prethodnu nekretninu. Nikome nije jasno šta se dogodilo, neki kažu da je plin, ali ja znam da su se ranije grejali na drva. Imao je kotao u podrumu, koji je ložio i preko koga su se grejali. Znam da je i vario, pa je možda eksplodirala plinska boca“, kaže naš sagovornik.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kaže da mu je jako žao što je u eksploziji stradala Eva, Mihaljeva supruga.

„Eva se slabije kretala jer je bila dosta bolesna i imala je operaciju kukova“, dodaje on.

Prema nezvaničnim informacijama, u trenutku eksplozije, Eva se nalazila na spratu, dok je Mihalj bio u prizemlju. On je preživeo, a ona je ostala zatrpana pod ruševinama.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Podsetimo, eksplozija u Zrenjaninu se dogodila ulici Mađarske komune i prijavljena je policiji juče oko 14.45. Od siline eksplozije srušio se veći deo spratne kuće.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Tokom današnjeg dana, nadležni su radili na raščišćavanju terena. Još uvek se ispituje kako je tačno došlo do eksplozije.

Povređeni Mihalj M. se trenutno nalazi u bolnici i u stabilnom je stanju.

VIDEO: Istrage eksplozije u Zrenjaninu