Dok se nastavlja potraga sa nesrećnom ženom koja je danas usled eksplozije u svojoj kući u Zrenjaninu ostala pod ruševinama, komšije za Nova.rs navode da je detonacija bila toliko snažna da ih je podsetila na bombardovanje 1999. godine.

Mihalj Mezelj je prebačen u bolnicu, dok se za njegovom suprugom Evom (70) koja je pod ruševenima još uvek traga.

Zrenjanin eksplozija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U izjavi za Nova.rs jedan od komšija kaže da su se tresli zidovi u trenutku eksplozije.

Zrenjanin eksplozija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Bio sam u svojoj kući, kada se čula detonacija. Zidovi su se tresili, ja sam imao sreće što mi stakla nisu popucala, ali sam čuo da nekim ljudima jesu. Odmah sam izašao da vidim šta se dešava, tu je već bilo 4-5 komšija i jedan policijski automobil. Policajci nisu došli po pozivu, već su prolazili i čuli eksploziju. Za manje od deset minuta, stigle su sve službe. Reagovali su za čistu peticu. Nadam se da će Eva biti u redu. Oni nisu priključeni na zemni gas, a neki sused je kazao da je eksplodirala plinska boca, mada nisam siguran, jer je srušena cela kuća. Znam te ljude, dobri su i vredni, izgradili su kuću pre desetak godina, Mihalj je dobar majstor i tu kuću je gradio za sebe. Žive sami, deca imaju svoje porodice, imaju i unuke“, naveo je jedan od komšija. 

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, eksplozija u Zrenjaninu se dogodila ulici Mađarske komune i prijavljena je policiji oko 14.45. Od siline udara srušio se veći deo spratne kuće.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar