Boris Dražić Foto:privatna arhiva/facebook

Smrt veterinara Borisa Dražića (44), brutalno pretučenog 22. jula kod jednog kafića u Bogatić, izazvala je šok, ali i bes kod stanovnika ovog mačvanskog mesta. Tim povodom najavljen je protest pod nazivom "Svi smo mi Boris" za 28. jul u ovom gradiću.

Kako je najavljeno na Fejsbuk stranici „Pokrenimo Mačvu“ protest počinje 28. jula u 20.00 časova ispred zgrade Opštine Bogatić.

Pročitajte još:

„Dragi sugrađani, žitelji opštine Bogatić i svi vi koji ste protiv svakog oblika nasilja pozivamo vas da dođete na protest „SVI SMO MI BORIS – BOGATIĆ PROTIV NASILJA“, koji je zakazan za petak 28. jul, sa početkom u 20.00 časova na lokaciji ispred „kraljevog zdanja“, napisano je u obaveštenju u kom stoji još:

Boris Dražić Foto:privatna arhiva/facebook

„Dugo godina unazad crni se oblaci nad Mačvom nadviše, a da se razvedri nema vidika, dokle god smo pasivni. Nažalost, naš sugrađanin, divan i plemenit čovek, drugar velikog srca, vrhunski doktor veterinarske medicine gospodin Boris Dražić ni kriv ni dužan izgubi život samo zbog njegove dobrote, od bahatih derišta koja godinama unazad rade sve I svašta po Bogatiću, sejući zlo i uništavajući tuđe živote. Borisov ode prerano, tek kad je trebao da našoj maloj zajednici da svoj maksimum za koji je bio itekako potkovan u svakom smislu, a njegove moralne vrednosti, čašica razgovora sa meštanima ulivali su nadu u bolje sutra koje je odavno izgubljeno“.

Boris Dražić Foto:privatna arhiva/facebook

Pojasnili su da protest nema nikakvu političku opciju i isključivo je građanski, sa ciljem da se „spasi što se spasiti može“.

„Nakon okupljanja ispred zgrade opštine i nekoliko govornika ići ćemo u crkvenu portu, da se zapale sveće za pokoj duše našem Borisu, a ujedno i za zdravlje i spas svih nas“, pojašnjeno je.

Podsetimo, Boris je krvniči pretučen ispred jednog kafića u Bogatiću, nakon što je pokušao da zaštiti rođaka udaren je od strane mladića koji su počeli sukob. Kada je završio na betonu, jedan trojice nasilnika nastavio je da ga šutira. Reanimiran je i odmha prebačen za Beogradu gde je preminuo uprkos naporima lekara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare