Foto: Rob Todd / dmg media / Profimedia, David Parry / PA Images / Profimedia

Ljubomir Radosavljević, poznatiji kao Alfredo Lindli, uhapšen je u sredu u velikoj međunardonoj akciji zbog sumnje da je pljačkao bogataše u Velikoj Britaniji, a potom taj novac ulagao u nekretnine u Srbiji. Sa njim je "palo" još pet osoba, inače svi su članovi njegove porodice, a pomenuta familija iz Obrenovca odranije je poznata po ovom "zanatu".

Ova banda je u fokus svetskih medija došla nakon pljačke vile Tamare Eklston, ćerke Bernija Eklstona, inače bivšeg vlasnika Formule 1. Osim nje, na meti ove grupe našao se i Frenk Lampard, čuveni fudbaler i reprezentativac Engleske, ali i još mnogi drugi.

Pročitajte još:

Grupa je operisala duže vreme, međutim, do skoro se činilo da im zakon ne može ništa.

Tamara Eklston Tamara Ecclestone
Tamara Eklston Foto:Julie Edwards/LFI/Avalon / Avalon Editorial / Profimedia

Radosavljević, mozak bande, nalazio se na Interpolovoj listi najtraženijih begunaca, dok je uporedo u Srbiji uvećavao svoje bogatstvo i ulagao ga u nekretnine. Reč je o novcu stečenim u pljačkama, koje su lopovi pokušali da u legalne tokove uvedu putem ulaganja u nekretnine.

Ipak, nedavno je konačno razootkrivena šema ove grupe.

Tamara Eklston pljacka
Pljačka Tamare Eklston Foto:Yui Mok / PA Images / Profimedia

Mozak grupe, Ljuba iz Obrenovca koji je proteklih godina menjao imena, od malena je poznat kao lopov, kao i ostatak njegove porodice. Kako su mediji pisali pre nekoliko godina, Radosavljević je dobio ime po svom dedi Ljubomiru, koji je navodno obučavao decu da kradu, a potom ih slao u pohode na kuće bogataša.

Starijeg Ljubomira je u krađama nadmašio sin Dragan, inače otac nedavno uhapšenog Ljubomira, koji je čak neko vreme proveo u zatvoru. Stopama oca i dede krenuo je i Ljubomir, a koliko je ova porodica ogrezla u kriminalu najbolje su ispričali njihovi poznanici.

„Kada bi se mladi Ljubomir sa pljačke vratio praznih ruku, otac bi ga nemilosrdno tukao. Ljubomir mlađi se prvi put suočio sa zakonom nakon što se sa roditeljima preselio u Italiju kada je imao 10 godina. Uhvaćen je usred provale“, pisali su beogradski mediji pre nekoliko godina.

Pročitajte još:

Podsetimo, Ljubomir, poznatiji pod nadimkom Alfredo Lindli, koji je ukrao od peruanskog advokata, jedan je od vođa grupe koja stoji iza pljačke vile Tamare Eklston, kao i mnogih drugih.

Slučaj pljačke luksuzne vile u Velikoj Britaniji, u kojoj Tamara Eklston živi sa porodicom, jedna je od onih pljački koje su mesecima punile novinske listove zbog svih okolnosti koje su ga pratile. Objekat se nalazi u jednoj od najluksuznijih ulica na svetu, a cela akcija izvedena je za oko 50 minuta.

Na meti pljačkaša i fudbaler

U Beogradu su uhapšeni J.R., M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N., dok se dvoje osumnjičenih nalazi van teritorije Republike Srbije i trenutno su nedostupni državnim organima.

Sumnja se da je ulaganje imovine koja je proistekla iz kriminalne delatnosti osumnjičenog R.K.R. u Švajcarskoj kao i kriminalne delatnosti osumnjičenog Radosavljevića, u Velikoj Britaniji stečeno tako što su provaljivali u veći broj objekata u te dve zemlje koji su bili u vlasništvu imućnih oštećenih lica i tako uzimali gotov novac i druge skupocene predmete.

Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

„Protiv osumnjičenog Lj.R. se u Velikoj Britaniji vodi krivični postupak zbog postojanja sumnje da je na navedeni način pribavio ukupno 26 miliona funti sterlinga i time oštetio Frenka Lamparda, bivšeg engleskog reprezentativca, zatim pokojnog Višaija Šrivadanapraba, bivšeg vlasnika FK „Lester“ i Tamaru Eklston i njenog supruga Džeja Rutlanda, ćerku bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona, dok je osumnjičeni R.K.R. osuđen u Švajcarskoj za izvršenje više provalnih krađa kojim je sebi pribavio korist od oko 250.000 švajcarskih franaka“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za lažne dojave o bombama u školama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar