ilustracija Foto:shutterstock

"Živim u strahu zbog čoveka koji me zove 100 puta dnevno, preti i proganja me! Želim samo svoju slobodu, a ne da preživljavam teror svaki dan od bivšeg partnera sa kojim nisam u vezi već šest meseci, a koji uznemirava mene i moju porodicu", ovim rečima je u potresnoj ispovesti za Kurir ispričala devojka G. V. (31) koju, kako kaže, već mesecima proganja bivši dečko Filip Pejović (33), inače sin ubijenog Luke Pejovića nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO).

G. V. je, kako kaže, bila u emotivnoj vezi sa Filipom do oktobra 2023, a kako je ispričala, od tada do danas trpi svakodnevnu torturu. Ona kaže da je bivši nekontolisano poziva telefonom i šalje poruke, pa i one preteće, uznemirujuće i uvredljive.

„Blokirala sam svaki broj sa kog me je pozivao, a bilo ih je oko 70. Koristio je i brojeve članova svoje porodice, napravio bezbroj lažnih profila na društvenim mrežama, samo da bi me uznemiravao. Plašim se i želim da sve ovo što pre prestane“, kaže G. V.

Foto: Shutterstock

Ona dodaje i da se pakao kroz koji prolazi mesecima ne ogleda samo u bezbroj poziva i poruka, već i u tome što je Pejović prati i čeka posle posla, a u svemu je, kako kaže, otišao i korak dalje.

„Usred noći, u tri ujutru, naručivao je picu na moju kućnu adresu gde mi stanuju i roditelji. Pošto zna da sam radila u jednoj rent-a-kar agenciji, pravio je lažne rezervacije automobila, samo da bih morala da čekam četiri sata posle radnog vremena, a onda se niko ne pojavi“, opisuje torturu devojka.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako kaže, prijavila je slučaj policiji 14. marta i dala dve izjave, a obavešteno je i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

„Prijavila sam sve, dala sve poruke koje su mi stizale. Opisala sam kroz šta sve prolazim, a cilj mi je da to prestane“, kaže G. V.

Prema njenim rečima, dodatno je uplašena jer Filip već ima dosije u policiji, a i sama je, kako kaže, doživela nasilje dok su bili u vezi.

Uznemirujuće poruke

Ona dobija i preteće i uznemirujuće poruke.

„Ladno si me prijavila izdajice“, napisno je u mejlu koji je stigao na njenu adresu.

Osim preko mejla bivšu partner G.V. koristi se različitom brojevima i lažnim nalozima na društvenim mrežama preko kojih šalje poruke, preti i vređa.

„Hoću da uradim nešto posle čega neće biti povratka; Kunem se u Luku, sad ćeš da vidiš, idem gore i čekam te u tvom stanu; Srušiću te k****, u blato ideš nazad; Komentari su bili samo upozorenje, da vidiš da sam ozbiljan“, samo su neke od pretećih poruka koje su upućene ovoj devojci.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare