Foto: Privatna arhiva

Lazar Vukićević koga beogradska policija traži od preksinoć, navijač je Crvene Zvezde koji je prošle godine izbegao smrt u blizini njegove kuće u beogradskom naselju Vračar, kada mu je ispod automobila "porše" bio postavljen plastični eksploziv. Bio je i u zatvoru zbog ranjavanja Nikole Vavića i Miloša Nikolića, nakon sukoba ispred jednog beogradskog kluba.

Vukićević je, prema pisanju medija, poslednji put lociran na Banovom Brdu, pred ponoć, i od tada mu se gubi svaki trag, a sumnja se da je otet, ali se ne ne isključuje mogućnost ni da je počinjen zločin.

Vukićeviću je ispod automobila prošle godine bilo postavljeno oko kilogram plastističnog eksploziva, a detonacija je bila izazvana daljinskm upravljačem. Automobil je bio u vlasništvu njegovog oca Milorada, a eksploziv je aktiviran u trenutno kada je Lazar izlazio iz dvorišta. Prvi nalazi u istrazi su pokazali da je eksploziv bio nestručno postavljen, zbog čega je izbegao smrt.

Lazar je inače postao poznat po napadu na Nikolu Vavića (27), brata tada vođe navijačke grupe „Alkatraz“ Aleksandra Vavića, u januaru 2017. godine kada je ovaj upucan u nogu ispred kluba na Terazijama, a u sukobu je ranjen i Miloš Nikolić.

Tada je uhapšen Vukićević, istragu je najpre vodilo Više tužilaštvo, ali je naknadno predmet dostavljen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu na postupanje, a Vukićeviću se na teret stavljalo krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i dva krivična dela laka telesna povreda na štetu Vavića i Nikolića.

Vukićević je u avgustu iste godine zaključio sporazum o priznanju navedenih krivičnih dela sa ovim tužilaštvom. Sud je prihvatio ovaj sporazum i Vukićević se ubrzo našao i iza rešetaka radi odsluženja kazne.

Vukićeviću je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godinu dana i osam meseci, kao i obavezna mera bezbednosti oduzimanje predmeta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare