Jovan Vukotić, Milan Vujotić Foto: Privatna arhiva ,MUP Srbije, Shutterstok

Milan Vujotić i još troje ljudi osumnjičenih za organizaciju i ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Istanbulu prošle godine, pušteni su da se brane sa slobode. Njima su određene mere zabrane napuštanja zemlje i obaveznog javljanja u policijskoj stanici.

Čak 16 osoba osumnjičeno je da je učestvovalo u likvidaciji Vukotića, a od toga četvoro se nalazi na na slobodi posle poslednjeg suđenja u Turskoj.

Pročitajte još:

Vujotić, za koga mediji navode da je blizak kavačkog klanu, nalazio se u kućnom pritvoru, a kako prenose turski mediji, veće suda donelo je da mu se on ukine, sa tim što mu je određena zabrana putovanja i napuštanja zemlje. Takođe, još troje turskih državljana pušteno je na slobodu kada je uzeta u obzir dužina pritvora i dokazi protiv njih, pišu turski mediji.

Podsetimo, Jovan Vukotić ubijen je u septembru prošle godine u četvri Šišli u Istanbulu kada su na njega napadači, sa motocikla, pucali dok se nalazio u kolima sa svojom partnerkom i detetom dok je išao u šoping centar. Posle ubistva, usledila je velika akcija turske policije.

U tok akciji, uhapšen je i Radoje Živković, blizak rođak i saradnik Radoja Zvicera, šefa kavačkog klana. Ovo ubistvo bilo je samo jedno u nizu surovih likvidacije u ratu klanova, koji besni od 2014. godine i u kojem je ubijeno nekoliko desetina pripadnika iz svih zemalja regiona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar