Foto: EPA-EFE/Brais Lorenzo

Španska policija i dalje pokušava da utvrdi šta se dogodilo u ponedeljak u vili u Esteponi, mestu kod Marbelje, kada je Saša M. (34) pronađen mrtav sa prostrelnom ranom na leđima. Po svemu sudeći, zločinu je prethodila žurka u luksuznoj kući, tokom koje je neko opalio smrtonosni hitac, a ispituje se da li bi motiv mogle biti veze Saše M. sa osobama iz kriminogene sredine, budući da je i sam bio na poternici beogradskog Interpola.

Policija u Španiji dobila je dojavu u ponedeljak ujutru da se čuo jak prasak u mestu Esteponi, kod Marbelje, a po dolasku na lice mesta, zatekli su beživotno telo muškarca u tridesetim godinama. Prema informacijama medija u Španiji, kod njega su pronađena belgijska dokumenta, dok je, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otkrio da je reč o Saši M, za kojim je beogradski Interpol raspisao poternicu.

Njegovo telo je poslato na obdukciju koja bi trebalo da utvrdi na koji način je Srbin izdahnuo.

Foto: Domicile Media / Shutterstock

Tajna žurka u luks vili

Zločin se dogodio u luksuznoj stambenoj četvrti istočno od mesta Estepone, a osoba koja je u ponedeljak ujutru pozvala policiju kazala je da je čula eksploziju i da je najmanje jedna osoba povređena. Međutim, po dolasku na lice mesta, hitne službe su mogle samo da konstatuju smrt Beograđanina. Osim njega, u kući su zatečene dve osobe kojima je lekarska pomoć ukazana na licu mesta i nije bilo potrebe da budu prevezene u bolnicu.

Na licu mesta su prikupljeni brojni tragovi koji u ovoj fazi istrage ukazuju na to da je ubistvu prethodila žurka u pomenutoj luksuznoj kući. Prema pisanju El Paisa, njihovi izvori iz policije su kazali kako je policija u više navrata ovog leta odlazila u istu kuću jer su komšije prijavljivale buku, upotrebu narkotika od strane prisutnih, ali i ilegalne žurke.

„To je kuća u kojoj se održavaju takozvani after partiji tačnije proslave u cik zore“, kazao je policijski izvor ovog španskog portala.

Sa druge strane, izvesni Leon, sa kojima su razgovarali lokalni mediji u Španiji, tvrdio je da, iako svi to nazivaju klubom, on zapravo organizuje žurke u svojoj dnevnoj sobi, kako ne bi morao da izlazi. O samom ubistvu ipak nije mogao mnogo da kaže, jer je bio u drugoj prostoriji.

Na identičnoj žurki ubijen DJ

Inače, ovaj medij podseća da se u aprilu 2021. godine dogodilo ubistvo upravo na jednoj takvoj zabavi, tokom pandemije, kada je jedna od zvanica ispalila tri hica sa namerom da privuče pažnju prisutnih, od kojih se jedan rikošetirao i pogodio di-džeja, koji je bio angažovan da pušta muziku, direktno u vrat. Dok su gosti bežali sa lica mesta, nesrećnom čoveku je pokušala da pomogne samo žena zadužena za čišćenje kuće. Zbog ovog slučaja uhapšeno je, a kasnije i osuđeno, 10 osoba.

Beograđanin sa poternice

Sumnju oko identiteta ubijenog mladića i konačno je odgonetnuo ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, rekavši da je ubijeni bio član organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, radi neposrednog sticanja finansijske koristi.

Ivica Dačić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

„Lice je imalo zadatak kod utovara kokaina na brod, tako i za praćenje droge, njeno vađenje iz evropskih luka i dalju distribuciju, što je sve zabeleženo u komunikaciji preko aplikacije “SkyEcc“, izjavio je Dačić, potvrdivši da se radi o Beograđaninu za kojim se traga. Ipak, istakao je da za sada ne postoji veza između ovog događaja i trgovine drogom i organizovanim kriminalom.

Bonus video: Bačena bomba na kuću Irfana Čengića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare