U požaru koji je izbio jutros oko 7 časova u Bulevaru oslobođenja na Banjici, izgoreo je stan površine oko 100 kvadrata, a petočlana prodica evakusana je pre dolaska policije. U vatrenoj stihiji na šestom spratu povrede je zadobila baka (84), a njen unuk P. R. (24) navodi za Nova.rs da je u trenutku kada je vatra buknula spavao.

Kako navodi naš sagovornik, vatra je krenula iz bakine sobe, a šta je uzrok niko još uvek ne zna.

„Spavali smo svi, u stanu smo bili majka, otac, sestra, baka i ja. Znam samo da me je baba probudila i da je vikala da gori stan. Otac i ja smo skočili, a kada je on otvorio vrata od bakine sobe plamen je izleteo ka ostatku stana. Pokušali smo da ugasimo, punili smo vodom šta smo našli pred sobom, ali kada smo videli da je nemoguće, samo smo izleteli napolje da se spasimo živi“, navodi šokirani mladić.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

On dodaje da je baka isprva pokušavala sama da ugasi vatru.

„Svi smo u šoku, u trenu smo ostali bez krova nad glavom. Ne znam šta je uzrok požara, ali baka je valjda sama pokušala da ugasi vatru, tako je i zadobila opekotine, a kada je shvatila da je nemoguće, srećom, krenula je po nas. Kažem srećom, jer da ju je, ne daj Bože, dim onesvestio ili da je vatra zahvatila, svi bismo nastradali“, kaže uznemireni mladić.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nap sagovornik dodaje i je dobro što je požar izbio na šestom, poslednjem spratu.

„Preko krova smo izašli potražili spas od vatre, da je na nekom nižem spratu krenula vatra, pitanje je šta bi bilo, mnogo bi više porodica bilo oštećeno. Ceo naš život je bio u tom stanu, ali sa druge strane, bitno je da smo svi živi, to niko ne može vratiti“, kaže naš sagovornik.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Jedan od komšija iz zgrade navodi da je spavao kada su ga probudili uzvici u zgradi.

„Bili su to neki omladinci, vraćali su se sa proslave srpske Nove godine. Videla su deca da gori krov i uleteli su u zgradu i lupali od vrata do vrata“, navodi za Novu stanar.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako dodaje, problem je nastao kada je vatrogasna ekipa stigla, a nisu mogli da priđu zgradi.

„Godinama apelujemo, molimo vlast i lokalne odbornike da skrate grane od drveća. Ne može se prići zgradama. Ovde do pre mesec dana nije bilo ni adekvatnog puta, pred izbore su nam nasuli asfalt. Vatrogasci su jutros prvo morali da seku grane, pa da pristupe gašenju, dok je za to vreme vatra progutala nečiji stan“, kaže besni meštanin Banjice.

Podsetimo, u gašenju požara učestvovalo je 26 pripadnika VSJ Voždovac, Zvezdara i Banjica sa šest vatrogasnih vozila.

Dolaskom na lice mesta u 07.17 časova utvrđeno je da je stan na šestom spratu kompletno zahvaćen požarom i da plamen izlazi kroz više prozora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare