FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan 14-godišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.

„Danas oko 17.50 u naselju Mikronaselje u Кosovskoj Mitrovici došlo je do napada na decu N.O. i to dok su se igrala na igralištu. Lice albanske nacionalnosti izvadilo je dva noža i krenulo na srpskim mališanima, uzvikujući zastrašujuće pretnje. Deca su uspela da pobegnu u obližnju zgradu“, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

U očekivanim optužbama na račun kosovskog premijera, on dodaje da se radi o „16. napadu na srpsku decu“ od njegovog dolaska na vlast.

Međutim, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, navodi da na sreću nije došlo ni do kakvog napada, te da je policija odmah reagovala. Objasnio je i šta se dogodilo, piše Kossev.

„Večeras oko 17:50, kontaktirao nas je otac jednog od deteta iz Mikro naselja, da mu se dete uplašilo od drugog deteta koje je na igralištu imalo noževe. Jedan 14-godišnjak, koji se nalazio u grupi dece, pokazivao je noževe drugoj grupi dece. Deca su se uplašila i otrčala kod roditelja, kada nas je jedan od njih i pozvao. Naše su jedinice odmah otišle na lice mesta. Dečaka koji je imao noževe smo u pratnji roditelja i advokata doveli u policijsku stanicu, u njihovom prisustvu ga i saslušali, oduzeli noževe i slučaj zaveli kao nedozvoljeno posedovanje oružja. Obavestili smo tužioca i ceo slučaj ide u redovnu sudsku proceduru“, kazao nam je Eljšani.

Mikro naselje je višenacionalna sredina u severnom delu Mitrovice, a omiljeno sastajalište dece i roditelja jeste zajedničko igralište kod spomenika na Kukavici, odnosno Partizanskom brdu.

***

BONUS VIDEO: Kako izgleda život na Kosovu dok se pregovara u Briselu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar