Na pitanje o službenoj belešci u kojoj Slobodan Milenković, inspektor koji je otkrio "Jovanjicu", navodi da su mu poslanik SNS i advokat Vladimir Đukanović i bivši vlasnik tabloida Objektiv Aleksandar Papić preko posrednika nudili mito od 100.000 evra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je potvrdio da beleška postoji i da je zavedena. On, međutim, nije odgovorio zbog čega se po toj belešci nije postupalo, ali je otkrio da je Aleksandar Vulin tada kao ministar unutrašnjih poslova hteo da procesuira i smeni Milenkovića. Vučić, međutim, nije objasnio i zašto.

U belešci se navodi da su se u ponudi mita Đukanović i Papić preko posrednika pozivali na Vučića.

„Nikad u životu sa Đukanovićem o nečemu sličnom nisam pričao. A zašto bih? Jel ima negde Aleksandra Vučića, Andreja Vučića? Evo ja vas pitam? Pitajte Milenkovića, sve njih… osim što ste lagali tri godine“, naveo je Vučić pa nastavio:

„Hoćete da vas iznenadim, zašto je to nemoguće. Pa ja sam razgovarao sa Milenkovićem, lično. I to u trenutku kada je Aleksandar Vulin hteo da ga procesuira i smenjuje. Ja sam rekao molim vas završite sve to sa Jovanjicom, molim vas veoma je važno. I zamolio tada ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da se strpi jer je to važno, da se okonča i utvrdi istina „, rekao je Vučić.

Predsednik, međutim, nije rekao zašto je aktuelni šef BIA Aleksandar Vulin, tada kao ministar unutrašnjih poslova hteo da procesuira i smeni Milenkovića.

Do smene je na kraju i došlo ali po nalogu sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića koji se dopisivao sa vlasnikom plantaže marihuane Predragom Koluvijom. Treba napomenuti i da nalog za smenu inspektora stiže nakon što je Slobodan Milenković podneo zahtev Tužilaštvu za organizovani kriminal da se nastavi istraga za Jovanjicu 3.

Predsednik Srbije se zatim osvrnuo i na samu službenu belešku.

„Mi to imamo sve ovde, i upisan datum i vreme, ne u kafani, već na zvaničnom mestu. O čemu vi to govorite? Nije vama Đukanović meta. On je pošten čovek. Težak tip. Voli da kuka i ovako i onako. Nije vam on meta nego ja. Evo kažite mi gde je Aleksandar Vučić i Andrej Vučić u Jovanjici. Ako nemate odgovor, pošto ga nemate, osim da kažete izvinite predsedniče. Pa vas pitam zašto ste lagali tri godine“, rekao je  Vučić, a zatim se obratio Đukanoviću:

„Šta da ti radim, sve sam istinu rekao Đukanoviću. Vidiš kako nikada ne mora da se žuri sa odgovorom. Pustim i godinu dana, i posle godinu dana im kažem istinu. Malo samo…“, rekao je Vučić i rukom pokazao Đukanoviću da spusti loptu.

Podsetimo, nedavno smenjeni načelnik Četvrtog odeljenja za drogu beogradske policije Slobodan Milenković prijavio je 2022. da su advokat Vladimir Đukanović, branilac prvooptuženog za Jovanjicu Predraga Koluvije, i Aleksandar Papić, suvlasnik prorežimskog tabloida Objektiv, pokušali da ga podmite zbog postupka za, kako se sumnja, najveću otkrivenu plantažu marihuane u Evropi, otkrio je NIN.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare