Foto:privatna arhiva instagram

Mladić Emir R. nastradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Sjenice kada je na njega kolima naleteo njegov prijatelj, kog je pokušavao da usnimi za društvene mreže. Ovo nije prva, ni poslednja smrt mlade osobe u našoj zemlji zarad lajkova i reakacija na društvenim mrežama, a pre samo nekoliko meseci javnost je potresla vest o pogibiji Lazara Đ. iz Paraćina, koji je stradao zbog "selfija".

Naime, u utorak u večerenjim satima došlo je do strašne saobraćajne nesreće kada je svojim automobilom K. B. naleteo i na mestu usmrtio mladića Emira R, nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom, a potom se posle 100 metara prevrnuo na krov.

Pročitajte još:

Trend snimanja brze vožnje i deljenja snimaka na društvenim mrežama poslednjih nekoliko godina proširio se među omladinom, kako u Srbiji tako i u regionu, a veliki broj ljudi, posebno mladih, nastradao je ili je povređen prilikom pokušaja da se napravi što bolji snimak. Postavlja pitanje da li je nekoliko stotina lajkova ili komentara na nekoj aplikaciji vredno da se neki životi ugase ili da se osoba ozbiljno povredi i ostane sa trajnim posledicama.

Hteo da ga drugar snimi, pa ga pokosio BMW

Prilikom nesreće u Sjenici, vozač automobila teško je povređen, a do nesreće je, nezvanično, došlo kada je nastradali mladić izašao iz automobila u nameri da snimi svog prijatelja koji je morao pored njega morao da prođe velikom brzinom, a sve to su planirali da okače na društvene mreže. Nedaleko od Emira koji je snimao, K. B. je izubio kontrolu nad vozilom i tada udario svog drugara, a potom završio pored puta.

Foto: Facebook

K. B. je na društvenim mrežama često kačio snimke prebrze vožnje u skupocenom automobilu, a na jednom od snimaka vidi se čak i da brzinomer pokazuje čak 265 kilometara na sat, što je više nego duplo od najveće dozvoljene brzine na srpskim putevima.

Pali sa Petrovaradinske tvrđave zbog „selfija“

Ne tako davno, javnost je potresla još jedna tragedija. Naime, mladić Lazar Đ. iz Paraćina nastradao je, dok je njegov prijatelj Stevan Lj. teško povređen u nesvakidašnjoj nesreći koja se dogodila na momačkoj večeri u Petrovaradinskoj tvrđani kod Novog Sada krajem aprila ove godine.

Foto: Instagram

Kako je pisano tada, dvojica mladića izašli su kako bi napravili fotografiju na tvrđavi i tom prilikom Lazar se odmakao i pao sa tvđrave, a prilikom pada povukao je i drugog mladića koji je bio teško povređen.

Zakucali se u auto zbog prenosa uživo

Pre samo tri godine u ovo vreme došlo je do teške saobraćajne nesreće u Kraljevu u kojoj je nastradao Filip Stanišić, on je tada bio na mestu suvozača u „BMW“ kojim je upravljao njegov prijatelj. Automobil je u jednom momentu prešao u suprotnu traku i direktno se zakucao u „folksvagen“.

Samo par trenutaka pre toga, dvojica mladića snimala su prenos uživo na društvenoj mreži „Instagram“, pa se pretpostavilo da je to jedan od uzroka nesreće koja je, pored neprilagođene brzine, odnela još jedan mlad život.

Foto: Shutterstock/Rokas Tenys

Društvene mreže poput „Instagrama“, „Fejsbuka“ i „Tiktoka“, prepune su snimaka na kojima mladići, ali i devojke, voze automobile velikom brzinom i nasilnički, a sve to kako bi stekli popularnost. Ono što posebno zabrinjava jeste što su komentari korisnika društvenih mreža često pozitivni, a sa druge strane, u Srbiji još uvek nema kažnjenih za snimanje vožnji i deljenje snimaka na mrežama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar