Foto: Uprava carine

Na graničnom prelazu Preševo, carinici su 24. januara 2023. godine, u saradnji sa policijom, u jednom kamionu, pored uredno prijavljene, pronašli i preko dve tone krijumčarene tekstilne i druge robe.

Foto: Uprava carine

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao kamion domaćih registarskih oznaka, koji je za nekoliko uvoznika u našoj zemlji prevozio uglavnom tekstilnu robu iz Turske.

Na pitanje, da li pored prijavljene robe ima još nešto da prijavi, vozač je odgovorio odrično.

Foto: Uprava carine

Кamion je ipak izdvojen za detaljan pregled, a nakon istovara je utvrđeno da se ipod robe prijavljene za uvoz nalazi i velika količina različite neprijavljene robe.

U više ogromnih torbi i kutija na dnu tovarnog dela pronađeno je preko 7.000 različitih odevnih predmeta: dečjih kompleta, prsluka, trenerki, farmerica, majica, veša i čarapa poznatih robnih marki “Zara“, “Tommy Hilfiger“, “Adidas“, “Nike“, “Diesel“, “Armani“…

Među robom se našlo i oko 500 autodelova, različitog alata, parfema i toaletnih voda poznatih brendova.

Foto: Uprava carine

Pored toga pronađeno je i više od šest kilograma etiketa robnih marki “Philipp Plein“, “Nike“, “Adidas“ i “Кarl Lagerfild“, koje služe za našivanje ili lepljenje na neobeleženu robu i njeno naknadno “firmiranje“.

Pored krijumčarene robe, za koju postoji sumnja i u povredu prava intelektualne svojine, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, koji će biti pokrenut protiv vozača-vlasnika prevozničke kompanije, biće zadržan i kamion.

BONUS VIDEO: Uhapšene dve osobe u Beogradu – Policajci zaplenini 700 grama kokaina i novac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar