Na području Horgoša i Srpskog Krstura pripadnici Policijske uprave u Kikindi i Žandarmerije pronašli su 182 migranta, od kojih su dvojica bezbednosno interesantna lica, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tokom akcije, policija je pretragom terena na području Srpskog Krstura pronašla dve automatske puške, 104 komada municije, kao i manju količinu marihuane.

Takođe, zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i krijumčarenje ljudi, policija je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Senti podnela krivičnu prijavu protiv pedesetogodišnjeg muškarca iz Horgoša, a u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kikindi krivičnu prijavu protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca iz Đale.

Migranti Foto:MUP Srbije

*

Migranti oružje Foto:MUP Srbije

Iregularni migranti, koji nisu bezbednosno interesantni, biće prebačeni u Prihvatni centar u Preševu, dok će protiv bezbednosno interesantnih lica biti preduzete mere u skladu sa zakonom.

Migranti oružje Foto:MUP Srbije

„Policija će, i u narednom periodu, sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata“, poručuju iz MUP-a.

Migranti oružje Foto:MUP Srbije

***

BONUS VIDEO – Više desetina hiljada izbeglica u Srbiji i dalje bez sigurnog krova nad glavom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar