Foto: Printscreen TikTk, privatna arhiva

Načelnik granične policije Mile Jandrić izjavio je danas da je u migrantskom kampu kod Subotice juče nađeno 109 osoba, od kojih je 25 lica "bezbednosno interesantno", za koje se sumnja da su između ostalog umešani i u nedavni obračun vatrenim oružjem kod Horgoša.

Jandrić je za RTS rekao da su medju uhapšenima i dva vojna oficira iz Avganistana, od kojih jednog traži francuska policija zbog izvršenja više teških krivičnih dela, čiji su otisci poslati u bazu Interpola na identifikaciju, dok je za drugog utvrđeno da se radi o „više pozicioniranom oficiru i komandantu brigade 313“ u Avganistanu, Abdulu Basiru Hasaniju.

On je rekao da je takvim licima „vrlo teško ući u trag jer su vojna lica i imaju organizaciju“.

„Sva ova dešavaja, pucnjave, su borba za teritoriju tih avganistanskih grupa. Postoje dve grupe koje imaju kriminalni karakter. Bili su u Srbiji, i jedna od tih grupa uhapšena je pre tri nedelje, a Hašim i drugi juče“, rekao je Jandrić.

Prema njegovim rečima, „kamp 313“ kod Subotice je napadnut tek nakon izvidjanja u kojima su korišćeni i dronovi.

Pročitajte još:

„Kada smo prikupili sva saznanja tada smo krenuli“, kazao je Jandrić.

On je na pitanje da li je i njima Srbija bila samo usputna stanica na putu ka zemljama zapadne Evrope, Jandrić je odgovorio da je to „sasvim sigurno“.

Dodao je da je u pitanju kriminalna grupa koja se bavi „različitim vrstama kriminala, od trgovine oruzjem i eksplozivom“, kao i da je prilikom hapšenja kod njih „pored automatskog oruzja nadjena i odredjena količina narkotika“.

Jandrić je rekao da među migrantima koji borave u Srbiji „80 odsto je iz Avganistana“, ali da ih ima i iz Pakistana i Sirije.

„Iluzorno je očekivati da u takvoj populaciji nema bezbednosno interesantnih lica“, rekao je Jandrić i dodao da je „akcija trajnog karaktera“.

BONUS VIDEO: Razbijena krimi-grupa koja je krijumčarila migrante, uhapšeno osam osoba: Za prelaz granice uzimali i do 6.000 evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar