Ilustracija: Irfan Ličina, Goran Srdanov/Nova.rs

Dragan B. (44) teško je ranjen u utorak oko 15.00 sati u selu Majur kod Šapca kada je na njega, kako se nezvanično saznaje, pucao Dobrivoje P. (71) sa kojim je povređeni muškarac provodio skoro svaki dan, a sa kojim je bio i u kumovskim odnosima.

Kako saznaje Kurir, Dobrivoje P. je nakon hapšenja u policiji priznao da je pucao u prijatelja, ali je tvrdio da nije imao nameru da ga ubije.

„Pucao sam u njega, hteo sam da ga upozorim“, rekao je navodno osumnjičeni posle hapšenja, ali je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu odlučio da se brani ćutanjem.

Prema rečima izvora, Dobrivoje i Dragan su se posvađali zbog žene koja je prvo bila u emotivnoj vezi sa ranjenim, a onda sa njegovim prijateljem Dobrivojem P., a svađa je eskalirala nakon više međusobnih pretnji i napada.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

„Dragan B. je saznao da su njegov prijatelj i njegova bivša partnerka sada u emotivnoj vezi, a onda i da su bili ljubavnici i viđali se dok je on putovao. Nekoliko puta je dolazio u konflikt sa Dobrivojem, provocirao ga, a jednom su se i fizički obračunavali“, kaže izvor.

Dobrivoje je, kako kaže naš sagovornik, u četvrtak prošle nedelje, odnosno tri dana pre pucnjave, pretio Draganu da će ga ubiti.

„Ranjeni muškarac je kobnog dana bio kod kuće sa ćerkicom i rekao joj da će otići po voće kako bi, kad se vrati, pravili ceđene sokove, ali je otišao da razgovara sa Dobrivojem koji se pojavio sa pištoljem – kaže naš izvor i dodaje:

Njihovi bliski prijatelji kažu da se sve odigralo tako što je Dobrivoje prišao Draganu svojim vozilom, a onda izašao i nakon izgovorenih par reči mu pucao u grudi, a zatim u glavu.

Prema rečima našeg izvora, ranjeni Dragan je ranije bio u zatvoru jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula devojka i kad je izašao pokušao je da okrene svoj život, otvorio automehaničarsku radnju i krenuo time da se bavi.

„Dobrivoja smo skoro svaki dan viđali kod Dragana u radionici, da sede, pričaju, piju. Bili su u odličnim odnosima, ali onda su se posvađali oko te žene. Dragan je temperamentan i nije mogao to da podnese, pravio im je probleme, a onda je Dobrivoje reagovao na najgori način“, kaže naš sagovornik.

Bonus video: Pucnjava u Ptuju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar