Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Muškarac D. P. (71) iz Majura kod Šapca sumnjiči se da je u utorak oko 15 časova hicima iz pištolja ranio Šapčanina B. D. (45) i na teret mu se stavlja izvršenje krivičnog dela ubistvo u pokušaju i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

„Napadač je bio u kolima kada je ispalio nekoliko hitaca u žrtvu. Jedan od tih hitaca žrtvu je pogodio u glavu. B. D. je zbog težina povreda prevezen u beogradsku bolnicu“, navodi sagovornik Kurira.

Prema rečima očevidaca, pucnjava je bila nalik filmskoj.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

„Ja sam u tom trenutku prolazila kolima i sve se desilo nekako filmski, kad je krenuo iz auta mislila sam da će i mene da ubije, izašao je, prišao mu i počeo da puca“, navela je žena koja se našla na licu mesta.

Kako kažu neki od meštana, pominju se dva moguća motiva.

„Moguće je da je ljubomora, ali i lihvarski poslovi. Strah nas je da o tome i govorimo, kod nas ovakih slučajeva nema, ne znamo šta kome može da padne na pamet“, kažu meštani.

Nakon pucnjave, da podsetimo, D.P. se dao u beg ali policijski službenici su ga identifikovali, locirali i lišili slobode.

Kako se saznaje, D.P. će naknadno biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu u roku od 48 sati od dana donošenja rešenja o zadržavanju, kada bi mogao biti otkriven i motiv ove pucnjave.

Bonus video: Akcija hapšenje migranata u Subotici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar