Foto:Goran Srdanov/Nova.r/Facebook

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Jandrića (49) zbog sumnje da je zloupotrebom ovlašćenja, koja je imao kao carinski agent za kompaniju "C&A", oštetio bužet Srbije i sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od preko 750 miliona dinara. Hapšenje Aleksandra J. šokiralo je javnost u Srbiji, a ubrzo nakon njegovog hapšenja otkriveno je da je proteklih godina živeo na visokoj nozi, ali i na šta je trošio novac.

Aleksandar J. se sumnjiči da je u svojstvu carinskog agenta sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, zaposlen u privrednom društvu “Quehenberger Logisticc SRB” doo Šimanovci izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u produženom trajanju, u periodu od januara 2019. do septembra 2021. godine, i krivično delo pranje novca tokom 2019. i 2020. godine.

Tereti se da je iskorišćavanjem svojih ovlašćenja carinskog agenta za kompaniju “C&A MODA RS” doo Beograd sačinjavanjem i overavanjem carinsko-finansijske dokumentacije sa neistinitom sadržinom (carinske deklaracije i ino-fakture) za robu koja je iz Kine dopremana brodom, konternejski u Luku Rijeka u Hrvatskoj, posredstvom hrvatskih autoprevoznika transportovao u Srbiju.

Foto: Facebook

Sumnja se da je na taj način oštetio bužet Srbije i sebi pribavio imovinsku korist od preko 750 miliona dinara. Tako stečeni novac je ulagao u kupovinu zaplenjenih nekretnina, iako je znao da potiče iz krivičnog dela.

Nakon njegovog hapšenje otkriveno je i da je posedovao luksuzne nekretnine. Jedan od pomenutih stanova nalazi se u kuli u Beogradu na vodi.

Foto: Facebook

Ipak, to nije sve.

Otkriveno je da je poseduje još dva stana i nekoliko garaža. Interensantno je da je Aleksandar J. proteklih godina živeo u luksuzu.

Finansijskom istragom ustanovljeno je da je često putovao na egzotične destinacije, te da je u inostranstvu vodio luksuzan život.

Foto: Facebook

Kupovao je markiranu robu, što je bilo poprilično sumnjivo jer su iznosi koje je trošio premašivali njegove legalne prihode.

Podsetimo, Aleksandar J. se tereti da je iskorišćavanjem svojih ovlašćenja carinskog agenta za kompaniju “C&A MODA RS” doo Beograd sačinjavanjem i overavanjem carinsko-finansijske dokumentacije sa neistinitom sadržinom (carinske deklaracije i ino-fakture) za robu koja je iz Kine dopremana brodom, konternejski u Luku Rijeka u Hrvatskoj, posredstvom hrvatskih autoprevoznika transportovao u Srbiju.

Pročitajte još:

Najpre je na graničnim prelazima Batrovci i Šid angažovao špeditere iz Sremske Mitrovice i Subotice, koji su po njegovom nalogu sačinjavali tranzitne deklaracije u kojima je navedeno da je roba vlasništvo privrednog društva “C&A MODA RS” doo Beograd, iako to nije bilo tačno, a koje privredno društvo ima odobrenje za pojednostavljeni postupak carinjenja – tzv. kućno carinjenje, čiji je ovlašćeni primalac robe u zajedničkom tranzitnom postupku PD “Quehenberger Logisticc SRB” doo Šimanovci.

BONUS VIDEO: Zaplena 300 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare