Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC; Vesna Lalić/Nova.rs; Irfan Ličina/Nova.rs: privatna arhiva facebook

Novopazarčani su i dalje potreseni zbog tragedije koja se juče dogodila u njihovom gradu, nakon što je u požaru u stanu stradalo četvoro mališana, starosti od pola do 5 godina. Muk, tuga i bol su reči koje najbolje opisuju tragediju koja se juče dogodila.

U gradu je proglašen Dan žalosti, a iz tužilaštva, još uvek nema zvaničnih informacija o tome kako je došlo do požara i stambenoj gradu u novopazarskom naselju Jalija.

Prema današnjim nezvaničnim informacijama, stanje oca koji se nalazi na odeljenju za opekotine u Beogradu je neizvesno, obzirom da se preko 40 odsto tela nalazi pod stanjem teških opekotina, dok je stanje majke koja se nalazi na odeljenju hirurgije Opšte bolnice Novi Pazar stabilno i ona se oseća dobro od posledica požara.

Ipak, kako smo nezvanično saznali, njeno psihičko stanje veoma ugroženo.

Tanjug

Komšije iz “ crvene zgrade “ u naselju Jalija u Novom Pazaru još uvek su u šoku i ne mogu da veruju šta se juče desilo i da su četiri nevina dečija života otišla zauvek iz njihove zgrade, Safet kaže da je tek jutros postao svestan cele situacije.

„Ne mogu da verujem, tek jutros sam malo došao sebi, četiri nevina dečija života otišli su zauvek iz ove zgrade. Nisam poznavao ni njihovog oca a ni majku, decu nisam sreo nikada, ali me duša boli za njih, za sve njih“, kaže on.

Safet kaže da niko ne zna šta bi mogao da bude uzrok požara, i da se sad nagađaju razne opcije ali da to na kraju krajeva sad više nije ni bitno.

„Deca su otišla, njihovi životi su vredniji od hiljadu ovakvih stanova, pitanje je šta će biti i sa ocem, i da preživi, ne znam šta će mu život posle ovakve tragedije“, kaže jedan od komšija Safet.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Ostale komšije jutros nisu bile raspoložene za razgovor, većina njih je još uvek u šoku. Za porodicu koja se prema njihovim rečima u stan doselila pre nešto više od godinu dana, nemaju šta da kažu, jer prema njihovim rečima nisu ih čak ni poznavali. Kažu da su u poslednje vreme imali dosta porodičniih problema, ali da komšije od njih osim galame nisu videli nikakvu štetu za vreme koje žive u njihovoj zgradi.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Deca koja su stradala u požaru prema prvim rezultatima obdukcije ugušila su se ugljen-monoksidom, preneo je jutros novopazarski portal a1tv.

Iz novopazarske policije jutros nismo uspeli da dobijemo nikakve informacije vezane za to kako je došlo do požara.

BONUS VIDEO: Četvoro dece u Novom Pazaru stradalo u požaru 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar