Kragujevčanka Marija Miladinović (27) i ćerka uglednog lekara nestala je 2005. godine i od tada joj se izgubio svaki trag. Sumnjalo se da je devojka ubijena, međutim, lica osumnjičena za zločin naknadno su oslobođena, a telo mlade Kragujevčanke do danas nije pronađeno.

Mlada Marija nestala je 2015. godine i od samog početka, javnost je pomno pratila ceo slučaj zbog niza čudnih okolnosti. Neposredno pre smrti prodala je stan od 30.000 evra, pa se sumnjalo da je zbog toga ubijena, a potom i opljačkana.

Ipak, telo nikada nije pronađeno.

Foto: Nemanja Jovanović

Za njoj su mesecima tragali porodica i prijatelji, ali pomaka u istrazi nije bilo. Konačno, pet godina kasnije dogodio se obrt.

Policija je tada saopštila da je rasvetljen zločin i da su ubice mlade devojke konačno uhapšene. Uhapšeni su Igor Spasojević zvani Mačak i Ivan Simović.

#related-news_0

Priča kako su osumnjičeni otkriveni bila je gotovo filmska. Navodno su, prema pisanju beogradskih medija, inspektori u kafani čuli jednog od osumnjičenih kako se hvali da je ubio i opljačkao Mariju.

Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Osumnjičeni su ubrzo nakon ovog uhapšeni.

Kako je tada saopštila policija, sumnjalo se da je Spasojević 26. marta 2005. u kući na periferiji Kragujevca rukama zadavio Mariju, a potom nagovorio Simovića, koji je u to vreme bio taksista, da njeno telo noću prevezu.

#related-news_1

Navodno je telo zakopano u šumi nedaleko od manastira Drača kod Kragujevca, a policija je nakon hapšenja osumnjičemnih pokrenula opsežnu potragu za telom. Ipak, ono nikada nije pronađeno.

Protiv Spasojevića i Simovića pokrenuta je istraga u Višem sudu u Kragujevcu – Spasojević se teretio za teško ubistvo, a Simović za pomaganja.

Pronađena čaura na licu mesta Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ipak, tada se usledio novi obrt.

Odlukom Višeg suda, usled nedostatka dokaza, i Spasojević i Simović su pravosnažno oslobođeni. Država je naknadno morala da im plati odštetu.

Ovaj slučaj i dan danas budi jezu. I dalje se ne zna šta se dogodilo mladom Mariji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar