Četiri osobe povređene su u lančanom sudaru koji se dogodio jutros oko 8 sati u Knjaževačkoj ulici u Nišu. Prema rečima očevidaca, čuli su se jaki udarci i škripanje točkova, a prizor je bio strašan. Jedan od komšija je odmah dotrčao i pomogao povređenima.

Kako je ispričao jedan Nišlija, čulo se škripanje točkova i nekoliko jakih udaraca.

„Odmah sam znao da je neko povređen“, kaže Bojan Okičić.

Pročitajte još:

Bojan živi nekoliko kuća dalje od mesta saobraćajne nezgode.

„Kad sam čuo šta se desilo i te zvukove, odmah sam istrčao. Naleteo sam prvo na auto „dačiju“, tu je bio jedan stariji čovek koji se žalio da ga boli kičma, bila je devojčica pozadi vidno uplašena, ali rekla je da je dobro“, kaže Bojan.

„Otišao sam do drugog auta gde je bilo dosta povređenih i sva vrata su bila zaglavljena, uspeo sam da otvorim jedna, ali nisam smeo da diram ljude. U „folksvagenu“ se žalila žena da čovek unutra ne može da diše, pa sam morao i ta suvozačeva vrata da razvalim, ali od vazdušnih jastuka nisam video da on sedi baš tu. Krenuo je da ispada, odmah sam ga zadržao. Izašao je dečko iz državne apoteke, svaka mu čast, nekako smo zadržali čoveka da sedne, podigli smo mu noge i sačekali da dođe Hitna pomoć“, ispričao je Bojan.

Sagovornik Momčilo Cvijović za Nova.rs ističe da je i njegov otac učestvovao u lančanom sudaru.

„Moj otac je upravljao crvenom „škodom“, pozadi su sedeli vojni sveštenik i njegova maloletna ćerka. Tata me je pozvao i kazao da dođem jer su imali udes. „Golf“ koji je započeo sudar je udario u pežo i bacio ga na očevo vozilo“, ispričao je Momčilo.

Prema svedočenju očevidaca, nesreću je izazvalo vozilo marke „golf“, koje se kretalo iz pravca Vrežine prema centru Niša, kada je udarilo u taksistu, zarotiralo se i pokupilo još dva vozila.

U lančanom sudaru učestvovalo je pet vozila, a automobili su vidno oštećena.

BONUS VIDEO: Sudar vozila Hitne pomoći i automobila na Novom Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar