Foto: Uprava carina

Granični pollicajci su tokom vikenda na graničnim prelazima Horgoš i Gradina pronašli i zaplenili drogu u poslatom rancu, donjem vešu i privesku za ključeve, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Na ulazu graničnog prelaza Horgoš ka Mađarskoj otkriven je pokušaj krijumčarenja 40,5 grama kokaina zapakovanog u dve vrećice i skrivenog u rancu koji je bio prijavljen kao pošiljka.

Vrećice su pronađene u prtljagu autobusa albanskih registarskih oznaka koji se sa 33 putnika iz Brisela uputio ka Tirani.

Foto: Uprava carina

Detaljnom kontrolom utvrđeno je da se u rancu među garderobom nalazi zavežljaj sa dva grumena kokaina uvijena u plastičnu foliju.

Na izlazu graničnog prelaza Gradina, u donjem vešu jednog tridesetšestogodišnjeg putnika otkriven je grumen hašiša od oko pet grama.

Mladić koji je automobilom BMW X3 putovao iz Holandije ka Turskoj rekao je službenicima da otkrivenu drogu lično koristi iz zdravstvenih razloga.

Sličan pokušaj krijumčarenja zabeležen je i na prelazu Horgoš, kada je kod još jednog tridesetšestogodišnjeg stranog državljanina otkriveno oko dva grama metafentamina.

U unutrašnjem džepu jedne od tri jakne koje je putnik nosio na sebi, otkrivena je plastična vrećica sa kristalnim prahom, epruveta sa nepoznatom tečnošću bledo žute boje, špric sa tečnošću braon boje, 10 nepoznatih tableta bele boje, kao i jedna vrećica sa kristalnim prahom skrivena u unutrašnjosti metalnog priveska za ključeve.

BONUS VIDEO: Pripadnici MUP-a zaplenili su oko tri kilograma kokaina i uhapsili jednu osobu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar