Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, priveden je danas, a njegov brat Vaso Antić ocenio je za N1 da se institucije sistema zloupotrebljavaju, ocenjujući ovo hapšenje kao - političko. Istakao je da je uveren da vojni vrh želi da postavi nove ljude u ovaj sindikat, koji bi bili poslušni.

Vojni sindikat Srbije na meti je policije. Naime, brat Novice Antića kaže da je pored privođenja njegovog brata, kome je danas rođendan, privedeno i više članova i funkcionera tog sindikata – Vojnog sindikata Srbije (VSS).

„Moj brat je nakon pretresa stana i oduzimanja određenih predmeta odveden u policijsku stanicu u Kragujevcu. Tu treba da bude saslušan i odveden u Novi Sad na zadržavanje, kako su rekli, po nalogu tužioca, odnosno sudije za prethodni postupak. Radi se o navodnom predmetu o nekoj proneveri u Vojnom sindikatu Srbije. Inače, nije samo moj brat priveden, privedeni su i ostali članovi Upravnog odbora“, kaže Vaso Antić za N1.

On je optužio direktora VBA Đuru Jovanića da stoji iza ovog hapšenja. Za njega kaže da mu je prošle godine istekao petogodišnji mandat, i da zbog toga sada krši zakon obavljajući tu funkciju.

Novica Antić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Vaso Antić otkriva da je prilikom pretresa kuće odnet poslovni telefon njegovog brata i laptop koji koristi za potrebe sidnikata.

Slaže se sa ocenom lidera stranke “Srbija centar“ Zdravkom Ponošem da je u pitanju političko hapšenje.

Pročitajte još:

„Iako se Novica bori u skladu za zakonom za potrebe sindikata, očigledno im smeta njegov uticaj“, istakao je Vaso Antić.

Dodao je i da je angažovan veći tim advokata.

„Želja je samo da se obavesti javnost kako bi se sprečile eventualne druge zloupotrebe koje mogu da se dese mimo javnosti“, dodao je on.

VIDEO: Zgodna tema za skretanje pažnje: Nova najava stare najave o vraćanju služenja vojske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare