Foto: Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, okradnickibgd

"Bog neka nas sačuva od besa i gorčine, da nam snage i ljubavi, kako bismo ovaj bol nekako preživeli", reči su Nine Kobiljski, majke jedne od preminulih devojčica u stravičnoj tragediji u OŠ "Vladislav Ribnikar", supruge slavnog odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog.

Nina Kobiljski, majka devojčice koja je jedna od žrtava 13-godišnjeg K. K, koji je u sredu ujutru u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ubio osmoro đaka i školskog čuvara, zahvalila se svima na podršci i rekla da nastavlja da se moli za povređene.

„Hvala mnogo svima, beskrajno cenimo svaku reč utehe i podrške, kao tinjanje svetla u najdubljem mraku. Molimo se za sve naše anđele i njihovog nebeskog čuvara Dragana. Molimo se za povređene drugare i nastavnicu. Koliko smo nemi od bola za našom stradalom decom, toliko smo sretni zbog svih koji su uspeli da se spasu. Bog neka nas sačuva od besa i gorčine, da nam snage i ljubavi, kako bismo ovaj bol nekako preživeli“, navela je Nina.

I odbojkaški klub „Radnički“ oprostio se u petak od svoje mlade igračice bolnim saopštenjem tokom trodnevne žalosti.

Foto: Instagram/okradnickibgd

„Igračica naše pionirske selekcije, E. K, napustila nas je zajedno sa svojim drugarima iz škole, koji su 3. maja 2023. nastradali u OŠ ‘Vladislav Ribnikar’. Bila je požrtvovana, uvek nasmejana i odlična saigračica. Igrala je poziciju primača u kojoj se odlično snalazila i doprinosila svom timu sjajnim poenima na utakmicama. Njen klub izjavljuje duboko saučešće porodici, kao i porodicama i prijateljima ostalih preminulih. Počivaj u miru“, poručili su iz „Radničkog“.

Podsetimo, jedna od najpotresnijih scena na okupljanju ispred škole, dan nakon masakra u kojem je K. K. (13) ubio 8 svojih vršnjaka i domara Dragana, bila je trenutak u kojem odbojkaš Dragan Kobiljski, u suzama i praznog pogleda, lepi umrlicu svoje ćerke na vrata. U školu je došao u društvu supruge, koja je skrhkana bolom nosila u ruci cveće. Kobiljski je zalepio umrlicu na vrata škole, i nemo nastavio dalje sa suprugom koja ga je sve vreme držala za ruku.

BONUS VIDEO: Patrijarh Porfirije, upalio je sveću ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar