Ugrinovci ubistvo Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Aleksandra Petrović (17) iz Priboja ubijena je na današnji dan, 25. novembra 2002. godine. Život joj je oduzet na svirep način, njen dželat joj je razbio glavu i skinuo čapare.

Brutalna smrt ove odlične učenice i dalje je pod crnim velom misterije. Aleksandrino telo našao je njen otac Petar u podrumu zgrade u kojoj su živeli.

Tog kobnog dana ona je u prepunoj sali gimnazije koju je pohađala, na francuskom jeziku koji je tečno govorila, recitovala Bodlerovo „Cveće zla“.

Ubistvo žene u Žarkovu
Foto: E-Stock

Kući se vratila iz škole oko 19 časova. Ubrzo je izašla iz stana u Ulici Limska, u kom je živela sa roditeljima i bratom i otišla u obližnju prodavnicu. S obzirom na to da se duže vreme nije vraćala, otac Petar je otišao da je traži.

Na ulazu u podrum je primetio krv. Ušao je dole i video telo svoje ćerke u lokvi krvi koja se slivala i sa zidova. Ćerka mu je bila bosa. Ubica joj je skinuo čapare.

Ubijena sa 25 udaraca u glavu

Obdukcijom je utvrđeno da je usmrćena sa 25 udaraca u glavu, tragova seksualnog zlostavljanja nije bilo.

Jakovo, Surčin, pucnjava, ranjavanje, ubistvo, hitna pomoć, policija, uviđaj,
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ubica nije identifikovan, ni pronađen.

„Policija je najpre tvrdila da je usmrćena drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu našao cepanicu na kojoj su bile dve dlake, za koje je utvrdio da je njome ubijena. Te noći su desetine ljudi, koji nisu bili službena lica, ulazile u podrum, a policija je kasnije spavala u kolima“, ispričao je Aleksandrin otac Petar posle zločina za medije.

On i supruga, odnosno – Aleksandrina majka Milanka, našli su njene čizme, koje joj je ubica skinuo da bi uzeo čarape, ali im je u policiji rečeno da „taj materijal nije adekvatno čuvan“.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Tri dana nakon što je nađeno Aleksandrino telo, francuska ambasada ponudila je usluge kriminalističke laboratorije u Lionu, u sedištu Interpola, s obzirom na to da su Petrovići imali francusko državljanstvo, ali naši nadležni su to odbili. Tek posle tri godine od ubistva MUP je pristao da pošalje ostatke njene odeće u Lion.

Iz Liona je stigao odgovor: „Tragovi su uništeni, ništa ne može da se otkrije.“

„Psihopata i dalje šeta među nama“

O njenom ubistvu i danas kruže razne priče. Jedna verzija je da ju je ubio psihopata, druga da je naletela na lopova koji ju je usmrtio iz straha, treća da je ubio bivši osuđenik…

Meštani Priboja, grada u kojem se tada prvi put dogodilo ovakvo ubistvo, bili su prestravljeni.

„Nismo smeli da izlazimo napolje. Mislimo da je to neko odavde. Teško da je došao neko sa strane i to uradio. Najgora pomisao je ta što se taj verovatno i dalje šeta među nama, može biti bilo ko odavde“, rekli su.

Ko je ubio Aleksandru i zašto joj je skinuo čarape do danas nije poznato, piše Telegraf.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar