Milan Radoičić Foto:Milos Tesic/ATAImages

Advokat Goran Petronijević, kao punomoćnik potpredsednika Srpske liste i kontroverznog biznismena Milana Radoičića, obratiće se medijima danas u 14.00 sati u pres sali Medija centra u Beogradu.

Petronijević će, kako je najavljeno, pročitati obraćanje javnosti Milana Radoičića.

Milana Radoičića sumnjiče prištinske vlasti da je jedan od organizatora napada na policiju Kosova u kojem je stradao jedan policajac.

Gostujući na RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je Milan Radoičić u Srbiji i da će odgovoriti pozivu nadležnih organa.

Podsetimo, oružani sukob dogodio se u ranim jutarnjim satima u nedelju u mestu Banjska na severu Kosova, kada je naoružana grupa Srba postavila barikadu, a zatim zapucala na Policiju Kosova, koja je došla da razbije barikadu.

Tom prilikom ubijen je kosovski policajac i još najmanje četiri osobe, od kojih su mediji objavili imena trojice Srba, a pre dva dana je pronađeno i četvrto telo, sumnja se da je ta osoba bila deo naoružane grupe.

Na snimku koji je kosovski ministar policije Dželjalj Svečlja objavio na društvenim mrežama, navodno se vidi i Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, koji se godinama nalazi na crnoj listi SAD i Velike Britanije zbog sumnji u upletenost u šverc droge i oružja, ali i u ubistvo Olivera Ivanovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare