Poljoprivredni proizvođači u Mačvi i noćas su su bili na otvorenom na ulici u svojim traktorima. Kako kažu, protest neće obustaviti dok im se ne ispune zahtevi. Jedan od poljoprivrednika Milan Zorbić rekao je u uključenju u jutarnji program na televiziji "Nova S" da su on i njegove kolege proveli noć na raskrsnici u kabinama traktora, uprkos jakoj kiši i hladnoći, ali da neće odustati zarad njihove dece.

Ovo je treći dan blokade centralne raskrsnice u Bogatiću. Juče od 12 sati bila je blokirana još jedna raskrsnica u ovom mestu, a kako su poljoprivrednici rekli, to je bio način da ih ljudi i vlast još više čuju.

Prema njihovim rečima, to je bila još jedna blokada upozorenja koja je trajala nekoliko sati, a onda su se svi vratili na ovu raskrsnicu gde su prenoćili. Organizovali su dežurstva, odlaze kući jer moraju da nahrane svoje životinje na farmama.

Pročitajte još:

Poljoprivrednik Milan Zorbić rekao je da će ovakva situacija potrajati sve dok se ne ispune njihovi zahtevi. On želi da njegova deca ostanu da žive u Srbiji i zato će se boriti za bolji život.

„Moramo da se strpimo, zarad našeg opstanka i naše dece. Nećemo se pomerati dok nam se zahtevi ne ispune. Predsednik ima svoje profesionalne demonstrante koje voza autobusom, daje im sendviče, plaća dnevnice, a mi smo ovde iz muke, borimo se za opstanak, mi nismo profesionalni demonstranti. Ja sam otac petoro dece, želim da moja deca ostanu u Srbiji i boriću se za to“, rekao je Zorbić.

U videu na početku teksta pogledajte šta je ovaj poljoprivrednik još ispričao.

BONUS VIDEO: Protesti poljoprivrednika kod Pančeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare