Brankica Jankovic
Brankica Janković Foto:FoNet/Milica Vučković

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da bi roditelji trebalo da nađu više vremena za svoju decu, da ih slušaju, ali i posmatraju.

Janković je navela da nas sve, posle jučerašnje tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“, preplavljuju tuga, bes i strah, ali da je važno da budemo odgovorni i razumni.

„Poslednju reč bi trebalo da prepustimo nadležnima i stručnjacima, da oni objasne šta je bilo, da čujemo konačnu verziju, sklopimo sve kockice mozaika, da ga procesuiramo. Da dugo razgovaramo i pronađemo način da učinimo sve što je u našoj moći da se tragedija ne ponovi“, rekla je ona gostujući na RTS-u.

Janković je istakla da je za nju preovlađujući utisak jučerašnjeg dana bila tišina.

„Prvi put imam osećaj da smo u vremenu buke u kome inače živimo i kada niko nikoga ne sluša, juče prvi put čuli tišinu. Prvi put se čujemo i ako može nešto korisno da se izvuče, to je da se svi preispitamo i da se sve u sistemu promeni, u institucijama, školama, medijima, ali i u našim kućama i porodicama. To bi bila moja poruka“, rekla je poverenica Janković.

Prema njenim rečima, roditelji bi trebalo više da slušaju svoju decu, ali i da ih posmatraju.

„Neće vam oni tek tako sve reći sa vrata, imam taj i taj problem, moraju da vam veruju i vi da ih posmatrate. Po koraku kako ulaze u kuću. Mislim da će danas poverenje i iskrenost postati ono što je bio novac, ništa ne može da bude isto“, rekla je poverenica.

Izjavila je saučešće svima koje je pogodila jučerašnja tragedija, uz nadu da će deca i nastavnica preživeti i naći način da se oporave od tragedije, ali i da će deca pronaći način da prežive traumu.

BONUS VIDEO Oporavljaju se učenici i nastavnica povređeni u pucnjavi u školi na Vračaru: Direktor KCS otkrio u kakvom stanju trenutno

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar