Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Shutterstock

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je niški restoran "Butik" u kome se hranom otrovalo više osoba, primenio higijenska uputstva i može ponovo da radi posle četiri dana zabrane.

Niški Institut za javno zdravlje prijavio je 19. februara epidemiju gastroenterokolitisa u tom restoranu posle trovanja hranom većeg broja građana Niša, od kojih se sedmoro javilo i lokalnoj Klinici za infektivne bolesti, saopštilo je ministarstvo.

Inspekcije su naložile vanredni sanitarni pregled zaposlenih i mikrobilošku analizu briseva, a restoran je zatvoren na četiri dana dok su tri zaposlena dobila prekršajne naloge.

Direktor Klinike za infektivne bolesti Miodrag Vrbić rekao je juče da je zbog trovanja hranom bakterijom salmonela na bolničkom lečenju petoro pacijenata, dok se više ljudi sa lakšim tegobama javilo proteklih dana lekarima i pretpostavlja se da je ukupno inficirano 20 do 30 ljudi.

Nezvanično, svi oboleli jeli su hranu sa prelivom koji je bio zaražen salmonelom.

Zbog propusta u održavanju higijene zameniku šefa kuhinje izdat je prekršajni nalog, kao i dva prekršajna naloga za dva zaposlena zbog propusta u održavanju lične higijene, navode iz Ministarstva zdravlja, prenosi N1.

Inače, lanac kafića “Butik” je u vlasništvu Aleksandar Kajmaković zvani Aca Bosanac, koji je početkom februara postao vlasnik I Geneks kule u Beogradu.

Prema pisanjima medija, u njegovom vlasništvu je veći broj poznatih ugostiteljskih objekata u Beogradu – restoran „Temperament“, noćni klub „Lafayette“, klub „Casina“, hotel „Casina“, klub „Teatro“, splav „Port“. U Skadarliji drži restorane „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“.

Pre dve godine hapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom.

***
BONUS VIDEO – Trovanje hranom u restoranu u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar